A tökéletes mozi: Jakab szétveri a Jobbikot

2022. augusztus 15. 8:54

Ambrózy Áron
PestiSrácok.hu
A szebb jövő helyett szebb múltat gyárt magának éppen az egykori szóvivőből lett egykori pártelnök.

„Tagadhatatlan, hogy kevés kellemesebb látvány van, mint amikor Lyá.. bocsánat, Jakab Péter a mamuszkájával szétveri a Jobbikot. Kicsit végre félretehetjük a szomszédban zajló háború borzalmait és az energiaválságból következő nyomorult hétköznapokat. Inkább szégyentelenül élvezkedjünk!

Van egy kedvelt, de igen ritkán felhangzó szurkolói rigmus, az »Üssétek egymást, parasztok!« Amellett, hogy természetesen e sorok szerzője élesen elhatárolódik a parasztozástól, pláne az erőszakra való buzdítástól, sosem tenne ilyet és az nem is úgy volt, azért el kell mesélni, milyen apropóból szokott e rigmus felharsanni néha a lelátókon. Van olyan, amikor valami belső konfliktus kiszakad az ellentábor vérmesebb tagjaiból, mondjuk két szurkolói csoport összeveszik, és ez néha, nagy ritkán tettlegességig fajul. Ilyenkor a másik csapat szurkolói rendkívül jól szórakoznak, és lelkesen biztatják a rivális tábort, hogy üssék csak egymást. Nem szép, de előfordul. 

Valami ilyesmit érezhet az egyszeri kormánypárti szimpatizáns, amikor látja, hogy Jakab Péter a mamuszkájával darabokra veri az egykor szebb napokat is látott Jobbikot. Jó a mozi. A még meg sem alakult Jakab-féle Nép Pártján Pártból ugyan hiányzik a nép meg a párt, de ez nem gátolja őt abban, hogy a Jobbik, illetve az ellenzéki összefogás részeként nyert mandátumát megtartva már csicskázza is a nemrég otthagyott pártját.

»A Jobbik mára a Fidesz csicskapártja lett. (…) A Gyöngyösi Márton vezette Jobbik-elnökség mára oda jutott, hogy azokat a jobbikosokat, akik 10-15 éve lelkiismeretesen, szabadidejüket áldozva dolgoztak a kormányváltásért, semmibe nézi, közösségeiket »kamuszervezeteknek« titulálja. Azokat a jobbikosokat, akik kritizálni merészelik a pártvezetést, a közösségi médiában elhallgattatják, letiltják. Az elmúlt időszakban a Gyöngyösi Márton és Lukács László György-féle vezetés szembeköpte az ellenzéki szavazókat, akik Jakab Péter miatt támogatták a Jobbikot. Sajnos ki kell mondani: a Jobbik mára a Fidesz csicskapártja lett.« – írja a Nép Pártján Párt. Tényleg nincs ennél jobb mozi. 

SZEBB MÚLTAT JAKABNAK!

A szebb jövő helyett szebb múltat gyárt magának éppen az egykori szóvivőből lett egykori pártelnök. Zárójel. Ki a fene gondolta komolyan, hogy a közepes képességűnek sem igen nevezhető, de annál nagyobb ambíciókkal megvert Jakab Péter képes lesz betölteni a Vona Gábor által hagyott űrt? Zárójel bezárva. Szóval Jakab új, szebb múltat igyekszik magának gyártani. Nagyvonalúan nem emlékszik rá, hogy éppen ő volt az, aki a pártelnöki karrierjének nyitányaként szabályos mészárlást rendezett a Jobbik soraiban. Magyarázat persze volt: néppártosodás, meg kell szabadulni azoktól a vadhajtásoktól, akiktől Vona nem szabadult meg. Csakhogy a második körös tisztogatás során Jakab nem (csak) a szélsőségesektől, a foltos múltú arcoktól szabadult meg, hanem mindenkitől, aki hárommal több agysejttel rendelkezett és esetleg veszélyeztethette volna a státuszát meg a fizetését. Mínusz az örökébe lépett Gyöngyösi Márton, aki miközben ügyesen meghúzta magát Brüsszelben, elkerülte a tisztogatást, még sikerült európai értelemben vett szocialista politikussá vedlenie magát.”

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mi lehet azok fejében, akik erre a Jakabra valaha is szavazatot adtak, akár párton belül, akár kívül?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés