Menekülnek a támadás alatt lévő ukrán atomerőmű közeléből

2022. augusztus 13. 16:17
A közösségi oldalakra felkerült videók szerint ezrek próbálják elhagyni a folyamatos rakétatámadás alatt lévő zaporizzsjai atomerőmű környékét.

Európa legnagyobb atomerőművét még a háború kezdeti szakaszában foglalták el az oroszok, ám a felek továbbra is egymást vádolják azzal, hogy a másik lövi a több szempontból is kulcsfontosságú, egyébként még működő erőművet. A NEXTA tudósítása szerint az elmúlt időben tapasztalt folyamatos tüzérségi támadások miatt a civilek tömegesen próbálják elhagyni a környéket. 

Az ukrán katonai hírszerzés szombaton azt közölte, hogy az oroszok egy közeli faluból ukránnak álcázott lövegekkel bombázzák az erőművet, miközben a zaporizzsjai orosz kormányzó az ukránokat vádolta meg a létesítmény bombázásával. 

 

Nyitókép: Ed Jones/

Összesen 66 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Továbbra is kérdés, hogyha az oroszok lőnék saját magukat, azzal mit érnének el? Hogy az ukránokat hazugnak láttatják vele? Az ukránok már épp eleget hazudoztak össze ahhoz, hogy akik még mindig nekik hisznek, azokat ne érdekelje ez az újabb esemény sem.

"Az ukrán katonai hírszerzés szombaton azt közölte, hogy az oroszok egy közeli faluból ukránnak álcázott lövegekkel bombázzák az erőművet"

Nonszensz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés