Az ELTE-n online órákra készülhetnek a rezsiárak miatt

2022. augusztus 13. 15:46
A Népszava információi szerint az ELTE TTK-n készülnek a rezsiárak miatti átállásra.

A Népszava szombaton közölte a hírt, miszerint információik szerint az ELTE Természettudományi Kara a szeptemberben kezdődő félévben a rezsicsökkentés szigorítása miatt online oktatásra térne át. A lap szerint az egyetem az emelkedő energiaárak miatti extra költségek miatt kényszerülhet meghozni ezt a döntést.

Úgy tudni, hogy az ELTE TTK novembertől márciusig, azaz a legtöbbet fogyasztó időszakban bezárna és online oktatásra térnének át. Az oktatók sajtóinformációk szerint már azt tervezik, hogyan tudják a gyakorlati órákat és a labormunkákat szeptember-októberben lebonyolítani. A végleges döntés az ügyben jövő héten születhet meg. Az egyetem kommunikációs osztálya nem cáfolta a hírt, azonban hétfőre ígértek pontos tájékoztatást. 

Nyitókép: MTI/Váli Miklós

 

 

 

Összesen 109 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Lehet eső, lehet hó, de az is lehet, hogy térdig érő szél fúj majd!"
Jósolta egyszer egy meteorológus!

Ezt minden bizonnyal meg kell előzni, stratégiai érdek az oktatás színvonalának legalább megtartása. A kormánynak lépnie kell, de várom az összes parlamenti képviselő felajánlásait is, mondjanak le fizetésük egy bizonyos százalékáról az egyetem javára.

Tény, hogy Németország (illetve ugye annak gyarmattartója, az USA, de most a technikai részletekbe ne menjünk bele), és nem pl. mi hoztuk az egész kontinenst ebbe az energetikai helyzetbe.
Szóval igen, hadd legyünk baromira dühösek arra a FÉKTELEN KÉPMUTATÁSRA, SZEMFORGATÁSRA, amikor Európa legerősebb hatalma először lekapcsolja az atomerőműveket, és lekapcsolja az orosz gázt (ja, előtte meg kb. egybefűzi a teljes európai áramellátást, tehát ha hiány van az eszement baromságaik miatt, az a többi országot is agyonvágja, minimum az áramárak miatt...) stb. - AZTÁN meg jön a 19 fokokkal, meg a nem fürdéssel meg a nem zuhanyzással (miközben ez kb. a lényegtelen kategória a teljes energiafelhasználásában...).
Konkrétan Európa sírásói, ÉS még farizeusok is.

Tény továbbá, hogy semmilyen egyetem bezárásáról nem volt eddig szó Magyarországon.

Tény továbbá, hogy össze-vissza kevered a témákat, ideböfögve a ballib kiskátét.

Na, takarodj vissza a 444-re.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés