Tovább lövik az ukrán atomerőművet: „Zaporizzsja lehet az új Csernobil”

2022. augusztus 12. 7:23
Az ukránok és az oroszok egymásra mutogatnak, hogy melyikük támadja a stratégiailag kulcsfontosságú létesítményt.

Az éjjel újabb csapások érhették a zaporizzsjai atomerőmű környékét, az ukránok és az oroszok egymásra mutogatnak, hogy melyikük támadja a stratégiailag kulcsfontosságú létesítményt. Az Unian ukrán hírügynökség tájékoztatása szerint késő este csapódott egy rakéta kontinensünk legnagyobb erőművébe.

António Guterres ENSZ-főtitkár is megszólalt, aki szerint a hasonló támadások katasztrófához vezethetnek. Kína és az Egyesült Államok is arra kérte az ENSZ szakértőit, hogy sürgősen látogassanak el az üzemhez és mérjék fel a károkat.

Elfogadhatatlan a jelenlegi helyzet, hiszen az orosz terroristák elfoglalták a zaporizzsjai atomerőművet, ráadásul még feltételeket is szabnak”

– nyilatkozta már Alekszej Danilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára a Rádió NV adásában. Danilov emlékeztetett arra, hogy az ENSZ feladata lenne, hogy megakadályozza minden nagyobb háború kitörését.

Ugyanakkor ma háború dúl, és ahelyett, hogy „kidobnák” az agresszor országot az ENSZ Biztonsági Tanácsából, inkább tovább tárgyalnak velük. Hozzátette: a zaporizzsjai atomerőműnél bekövetkező esetleges baleset esetén egész Európa veszélybe kerülne.

Nyitókép: Dmytro Smolyenko/AFP

Összesen 192 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A vesztésre álló ukránok felfogása és cselekvése a maguk szempontjábólegyre inkább így írható majd le: fiat justitia, pereat mundus / legyen igazság, s pusztuljon a világ /.

Miről beszélünk?!?
Az oroszok vannak birtokon belül. Ebből kényszerítő erővel következik logikaikag, hogy az ukránok lövik az atomerőművet.

Ennyi. Egészen elképesztő, hogy a világon így hozzák le a híreket. Azaz hogy OROSZ kézen lévő területet "hát vagy az ukránok lövik, vagy az oroszok (de ugye nyilván utóbbiak, mert ők a Gonosz Birodalma ugyebár).... még egyszer: OROSZ KÉZEN LÉVŐ TERÜLETET.

Mehetsz a pénztárba.........Te vagy buzi vagy, vagy nincs családod, gyermeked, unokád.

Igazad van, de szerintem az EU most - önvédelemből - meg kellene, hogy fenyegesse az ukránokat: egy atomkatasztrófa esetén megszüntet minden támogatást.

Ukrán oldalról, USA fegyverrel és a kéz sem biztos, h. ukrán. Nagyon le kéne fogni azt a kezet, mert a következmények az egész térség számára beláthatatlanok. Az a USA elképzelés, h. addig bombázgatnak, mellé, míg az oroszok feladják? Ha esetleg beletalálnak, az járulékos veszteség?

Nem kéne megvárni az orosz választ, lehet, h. kiábrándító lesz.

Be kellett volna tartatni a minszki megállapodásokat, NEM lehet büntetlenül egy őshonos néptömegből 4.rangú állampolgárt fabrikálni, atomnagyhatalom szomszéd anya-országgal.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés