Gyurcsány Ferenc fehér lovon

2022. augusztus 12. 11:47

Gazda Albert
444.hu
Reális lehet, miszerint a Gyurcsány-kör valahogy mégis visszatér a hatalomba?

„A Demokratikus Koalíció elnöke július 9. óta kb. másfél tucatszor írta le közösségi médiás posztjaiban, hogy: »készülünk«. A kezdetben szokásosan enigmatikus és mélyen költői szövegek ez alatt az egy hónap alatt egyre konkrétabbá és lényegre törőbbé váltak, másfelől az utóbbi napokban további DK-sok mellett Dobrev Klára, az egykori bukott miniszterelnök neje, a 2022-es parlamenti választások előtti ellenzéki előválasztás legnagyobb vesztese is csatlakozott a vezéralakhoz.

A posztok hangzatosak, megmondósak és célratörőek. Teljes evolúciójukon talán túlzás lenne végigmenni, ide kattintva mind megtalálható, de mivel az e hét szerdai különösen ütősre sikerült, idézném is egészében, sortörések nélkül, még ha ez el is vesz valamennyit a drámaiságából: »Ilyen, amikor dől. Amikor már nem működik a politikai mágia. Amikor kiderül: az egész egy politikai csalás volt. Ilyen, amikor a propaganda már nem helyettesíti a kormányzást. Ilyen, amikor megérkezik a valóság. Végetek van. Mi meg készülünk.« A megszólított olvasónak beleborsódzik a háta.

Hogy mire készül a Gyurcsány házaspár pártostul, kimondva-kimondatlanul sem vitás:arra, hogy még egyszer ebben az életben ismét kormányozhassák Magyarországot.Hogy milyen munkamegosztásban, szinte mellékes, a DK gyakorlatilag egyenlő a férjjel és a feleséggel, ergo a konkrét pozícióknak nincs extrém jelentőségük.”

Nyitókép: Mandiner/Mátrai Dávid

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 86 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Belpesti liberális körökben is fejtörést okoz, hogy az ellenzéki értelmiség változatlanul csak selejt politikusok sorát kínálja Orbánnal szemben alternatívaként. Rólam tudják, hogy konzervatív vagyok, s Orbán szavazó, a magam kritikáival egyetemben. Amikor társaságban beszélgetünk, ellenzéki barátaim, rokonaim sem tudnak megnevezni egyetlen egy ellenzéki politikust, pártot, amely programjánál, az ország iránti elkötelezettségénél, hitelességénél, személyiségjegyeinél, felkészültségénél, minden oldali alkalmasságánál fogva reálisan alkalmas lenne a kormányváltásra. Nincs egy név, nincs egy párt amely az új erőt testesíthetné meg. Feri, s a többi ellenzéki párt, politikus részéről marad a demagógia, a tömegek heccelése, az irigység gerjesztése, a primitív hangulatkeltés, az utcai zavargás, ám mindezek csak leplezni próbálják a valódi alternatíva hiányát.
A többség már bizonyította, hogy nem kíván olyan politikust a miniszterelnöki székben, aki lakáj módon kiszolgálja Brüsszel, a globális nagytőke érdekeit, aki ha kell, háborúba is kész kergetni az országot. A baloldal akkor okkal bírálta Horthyt azért, mert belesodorta az országot a második világháborúba, idegen érdekek szolgálatában.
Most miért nem zárkóznak fel Orbán mögé azzal, hogy együttesen gátolják meg az ország idegen -jelesül most az amerikai - érdekek szolgálatában történő háborúba keveredését?
Feri soha többé nem fog a miniszterelnöki székbe ülni. Elégedetlenség van, s ez csak nőni fog, igaz, a kormánytól független külső körülmények okán. De soha sem fog olyan fokra eljutni, hogy a nép többsége a hazaáruló balliberálisokat juttassa hatalomra. A nép többsége gondolkodik.......igaz, a balliberális értelmiség még mindig genetikailag alattvalónak tartja őket.

Vagy ahogy Petőfi mondja a Mit nem beszél az a német... c versében: ...."foglalod (=kormányzod) a kurvanyádat/ De nem ám a mi hazánkat"

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés