„Minél jobban utáljuk egymást, annál többet tudnak lopni” – így elmélkedett Vásárhelyi Mária a fagazdálkodásról

2022. augusztus 11. 7:20
A baloldali szociológus közösségi oldalán fejtette ki véleményét.

Vásárhelyi Mária közösségi-média oldalán fejtette ki az új fagazdálkodásra vonatkozó szabályokkal kapcsolatos véleményét. A baloldali szociológus szerint „helyben óriási feszültségeket fog szülni a legszegényebbek és a jobb módúak között.

Az egyik oldalon fognak állni azok, akik azért, hogy ne fagyjon meg a családjuk télen élni fog a fairtás lehetőségével, a másik oldalon pedig azok, akik védeni akarják a természetet”

– kezdi bejegyzését Vásárhelyi, aki szerint az érintettek „egymásnak fognak esni, egymást fogják gyűlölni, holott mindkét csoport megfontolásai méltányolhatók. Hiszen érthető, hogy egy szülő bármit megtesz azért, hogy ne fázzanak a gyermekei, de az is teljesen érthető, hogy az ott élők mindent megtesznek a természetpusztítás ellen”.

A szociológus ugyanis úgy véli: az állam, a hatalom a társadalmi konfliktusok kiélezésében, a társadalmi csoportok egymás ellen hergelésében érdekelt. Mint fogalmaz: „Minél jobban utáljuk egymást, annál többet tudnak lopni és annál akadálymentesebben betonozhatják be önkényuralmi rendszerüket”.

***

Továbbra is fenntartható módon zajlik a tűzifa kitermelése

Az Agrárminisztérium közlése szerint a fűtési időszakra lesz annyi tűzifa a piacon, amely az igényeket ki tudja elégíteni. Bővebben is érdekel...

Nyitókép: Facebook

Összesen 61 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A fa lopása tulajdon elleni vétség nem természet elleni. A fa megújuló erőforrás. (A szén nem megújuló erőforrás akkor is ha nem lopják.)

Az ő idejükben lehetett 20000 Ft értékhatárig szabadon lopni . Úgy hívták, hogy megélhetési bűnözés.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés