Az EP-választásra alakulhat meg Hadházy és Márki-Zay közös pártja

2022. augusztus 11. 18:37
Márki-Zay szerint „esélyes, hogy lesz egy nem tolvaj konzervatív párt”.

Magyar Nemzet csütörtöki cikkében azt írja: új párt jelenhet meg az ellenzéki térfélen, miután Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere az ATV Egyenes beszéd című műsorában arról beszélt: 

volt szó arról, hogy Hadházy Ákossal pártot alapítanak.

A Magyar Nemzet érdeklődésére Márki-Zay megerősítette: valóban beszélgetnek Hadházyval erről. A portál kereste Hadházy Ákost, hogy megtudják: ő is lehetségesnek tartja-e egy közös párt megalapítását, azonban a felvetést sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta. Jelezte: Botorság lenne ma, 2022 augusztusában arról beszélni, hogy mi lesz 2024-ben az EP-választáson, olyan sok az ismeretlen tényező. Továbbá Hadházy elmondta, hogy

minden olyan politikai erővel kész együttműködni, amely valóban le akarja váltani a Fidesz rendszerét, és ezért hajlandó is tenni.

A lap ugyanakkor emlékeztet: amikor májusban Márki-Zay először szóba hozta az új politikai formáció lehetőségét, Hadházy Ákos egy Facebook-posztban jelezte: nem csatlakozik politikus kollégája frissen alapított pártjához.

„Esélyes, hogy lesz egy nem tolvaj konzervatív párt”

A hódmezővásárhelyi városvezető a lapnak elmondta, hogy a 2024-es európai parlamenti választáson – amit egy napon fognak tartani az önkormányzati választással – már elindulhatnak. Mint fogalmazott, „esélyes, hogy lesz egy nem tolvaj konzervatív párt”. Továbbá Márki-Zay Péter közölte azt is, hogy

a hiteles ellenzéki szereplők közül bárkivel együttműködnek, aki leváltaná a kormányt, egyedül a Demokratikus Koalícióval kizárt ez a kooperáció.

A Magyar Nemzet szerint ez nem meglepő, hiszen hetek óta „áll a bál” Márki-Zay Péter és a DK között. Felidézik: legutóbb a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) elnöke úgy vélekedett, hogy Gyurcsány nem akart kormányváltást, a DK-szavazókat a párt elnöke tudatosan ellene hangolta, és az a célja is teljesült, hogy a legnagyobb ellenzéki frakció vezetőjeként kerüljön be a parlamentbe.

 Nyitókép: Facebook

 

 

Összesen 98 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jákob létrája is belép?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés