Hálás téma

2022. augusztus 10. 6:06

Batka Zoltán
Népszava
A maffia, a nagytőke és a szélsőjobbegymás tenyerébe csapott.

„Ha még emlékszünk, az ellenzék többek között azzal kampányolta végig az országot, hogy Orbán diktatúrát épít. Ami amúgy tény. Például a Rákosi óta nem látott tömegpropaganda – és a német nagytőke meg az oroszok hathatós támogatása – a Holdról is látható győzelmet hozott, ami általában az olyan déli országokban szokott megtörténni, ahol a maffia, a nagytőke és a szélsőjobb régóta egymás tenyerébe csapott. Amire mit tettek a mi demokratikus ellenállóink? Hadházy Ákos kivételével szép engedelmesen beültek az illiberális diktatúra demokratikus bábszínházzá lett parlamentjébe.

Nos, akkor most itt a nagy feladvány: ha a kétharmados állampárti parlament mára csak Orbán túlméretezett bábszínháza, akkor ugyan mi az ördögért kéne komolyan venni bárkinek is azt, amit ott csinál az ellenzék? A bábszínház paradoxona, hogy a pinokkiók nem szoktak palotaforradalmat csinálni, ha Gepetto ezt nem akarja. Ergo bábszínházi forradalom esetén azért érdemes gyanakodni.

Konkrétabban: mire is jó a gyakorlatban egy »rendkívüli parlamenti ülésnap«? Arra, hogy az ország nagy része lássa, ahogy ezek az ellenzékiek tüzes szónoklatokat intéznek a Horvátországban éppen tengerikeszeget falatozó Orbán Viktor töküres helye felé. De ugyanígy: ha a Fidesz diktatúrát építve mára megszállt minden állami-félállami szervet – ami amúgy tény –, akkor miért kéne a népnek elhinnie, hogy egy olyan népszavazást átenged, amely nem a saját érdekét szolgálja? Ha meg átengedi, akkor a helyzet még rosszabb...”

Nyitókép: Az Országgyűlés plenáris ülése 2022. március 10-én (Fotó:MTI/Máthé Zoltán)

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az mszp-szdsz 12 évig volt kormányon. Hány vezető tisztségbe ültettek fideszest? Csak kérdem. A világ így működik mindenhol:-)))))))
A győztes kormányoz, a vesztes tudomásul veszi.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés