Hálás téma

2022. augusztus 10. 06:06

A maffia, a nagytőke és a szélsőjobbegymás tenyerébe csapott.

2022. augusztus 10. 06:06
null
Batka Zoltán
Népszava

„Ha még emlékszünk, az ellenzék többek között azzal kampányolta végig az országot, hogy Orbán diktatúrát épít. Ami amúgy tény. Például a Rákosi óta nem látott tömegpropaganda – és a német nagytőke meg az oroszok hathatós támogatása – a Holdról is látható győzelmet hozott, ami általában az olyan déli országokban szokott megtörténni, ahol a maffia, a nagytőke és a szélsőjobb régóta egymás tenyerébe csapott. Amire mit tettek a mi demokratikus ellenállóink? Hadházy Ákos kivételével szép engedelmesen beültek az illiberális diktatúra demokratikus bábszínházzá lett parlamentjébe.

Nos, akkor most itt a nagy feladvány: ha a kétharmados állampárti parlament mára csak Orbán túlméretezett bábszínháza, akkor ugyan mi az ördögért kéne komolyan venni bárkinek is azt, amit ott csinál az ellenzék? A bábszínház paradoxona, hogy a pinokkiók nem szoktak palotaforradalmat csinálni, ha Gepetto ezt nem akarja. Ergo bábszínházi forradalom esetén azért érdemes gyanakodni.

Konkrétabban: mire is jó a gyakorlatban egy »rendkívüli parlamenti ülésnap«? Arra, hogy az ország nagy része lássa, ahogy ezek az ellenzékiek tüzes szónoklatokat intéznek a Horvátországban éppen tengerikeszeget falatozó Orbán Viktor töküres helye felé. De ugyanígy: ha a Fidesz diktatúrát építve mára megszállt minden állami-félállami szervet – ami amúgy tény –, akkor miért kéne a népnek elhinnie, hogy egy olyan népszavazást átenged, amely nem a saját érdekét szolgálja? Ha meg átengedi, akkor a helyzet még rosszabb...”

Nyitókép: Az Országgyűlés plenáris ülése 2022. március 10-én (Fotó:MTI/Máthé Zoltán)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robert69
2022. augusztus 11. 07:42
Te már csak tudod amikor a kommunista csőcselék szócsövének dolgozol....
laikus19
2022. augusztus 10. 19:03
Van igazság a címben, erről ma reggel is meggyőződhettem. Az ATV Szigorlat c., kivesézést ígérő műsorában a karlendítős Z. Kárpát Dániel fejtegethette ki az okosságait, miközben annyira alákérdeztek, hogy az már szinte képtelenség! Mindeközben a Jobbikon belüli helyzet még csak szóba sem jött. Ilyen a FOS!
balbako_
2022. augusztus 10. 16:17
Választás előtt meg azt mondták, hogy az összefogás akár 2/3-al is győzhet. Most akkor ez hogy van?
Akitlosz
2022. augusztus 10. 15:35
Ha az állítólag konzervatívok nem vásárolnák, nem olvasnák, nem terjesztenék a Népszavát, akkor már csődbe ment volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik