A legfőbb okok, amiért az FBI rászállt Donald Trumpra

2022. augusztus 10. 15:40

Rőfös Géza
Kontra
Össztűz zúdult a volt elnökre, mindenáron meg akarják akadályozni, hogy újra elnök lehessen.

„Össztűz zúdult a volt amerikai elnökre, mindenáron meg akarják akadályozni, hogy újra elnöknek jelöltesse magát. Megnéztük, mi húzódik meg az ügy hátterében.

Kontinenseken átívelő, egységes hagyomány és módszer alapján dolgozik a baloldal. Ha egy konzervatív párt vagy politikus veszélyessé válik a progresszív-liberális érdekkörök számára, akkor nem szakpolitikai érvek mentén lefolytatott vitákkal igyekeznek felülkerekedni, hanem az ellenfél józan ítélőképességét, norma- és szabálykövető magatartását és a közéleti jelenlétének létjogosultságát támadják. Általában egészen visszataszító és átlátszó eszközökkel.

A totális morális megsemmisítés a médiában, a törvényességi vizsgálatok, a  mondvacsinált perek, az eljárások, a vizsgálatok, a végrehajtó hatóságok általi vegzálás (ahol a baloldal van kormányon) mind-mind az eszköztár részeit képezik.

Ahogy Orbán Viktort és kormányát a magyar baloldali politikusok és sajtó rendszeresen korrupt, demokráciát lebontó diktátornak bélyegzi (a brüsszeli bürokraták, Soros György-féle NGO-k aktív támogatásával), úgy az Egyesült Államokban Donald Trump korábbi (és remélhetőleg leendő) elnök is újra össztűz alá került, amióta a neve egyre gyakrabban és egyre komolyabban felmerül a következő elnökválasztás esélyes republikánus jelöltjeként.

A megosztó, továbbra is lendületes és karizmatikus Trump a hétvégén Texasban nyílt kihívást intézett az egyre inkább dróton rángatott, szomorú öregember Joe Biden ellen. Beszédében kritizálta az amerikai választási rendszert, értékelte az állampolgárok a politikai elit iránti bizalmának megrendülését. Egyúttal rávilágított arra, hogy a Biden-adminisztráció külpolitikája az USA pozíciójának gyengülésével is járt, és kiemelte, hogy a 2024-es elnökválasztás előtti legfontosabb feladat az úgynevezett midterm, vagyis a félidős választásokon való minél sikeresebb republikánus szereplés.

A DEMOKRATA PÁRT LÁTHATÓLAG IGENCSAK TART A GYENGE NOVEMBERI SZEREPLÉSTŐL.

Többek között ennek tudható be Nancy Pelosi kongresszusi elnök tajvani villámlátogatása. Úgy tűnik azonban, hogy Trump beszéde kiverte a biztosítékot a bárgyú fejjel nyáladzó Joe bácsi ápolóinál, és váratlanul intenzív össztűz alá vették ádáz ellenségüket.”

Nyitókép: Kontra

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 71 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezt csinálták Sarkozyvel, aztán Fillonnal és más országok egyéb jobboldali politikusával is.
Ki hiszi el, hogy a baloldaliak makulátlanok? Lásd: Clintonné e-mailjeit, Hunter Biden lebukását stb.
Valamiért a CNN-isták ezekből nem csinálnak ügyet.

A baj az, hogy te szentnek hiszed BIdent és társulatát. Egy házkutatás még a Rákosi időkben sem így zajlott.

Pont az USA az, ahol minden megtörténhet. Ahol a dühöngő, a várost elfoglaló, kirabló csőcselék elérheti, hogy megvágják a rendőrség költségvetését, részben felszámolják a rendőrséget, ott már nincs lejjebb. Ahol hetente történnek terrorcselekmények lőfegyverrel, ahol megsemmisítik történelmük emlékeit, ahol szentté avatnak egy drogos bűnözőt és nem merik felmenteni a kötelességét teljesítő rendőrt, ott már minden megtörténhet. És ahol egy láthatóan szellemileg roggyant szerencsétlen öregember az "elnök", ezért nem tudni, hogy végül is, ki vezeti az országot ott minden megtörténhet.

Az FBI érdekes módon az elnök tudta és beleegyezése nélkül igyekszik kicsinálni az elnök leendő ellenlábasát. Direkt eltitkolja az elnök elől, nehogy annak kifogása legyen. Na ne röhögtess már! Nézd meg, mik történtek az választás évében az USA városaiban, hogyan tombolhattak szabadon a bűnöző hordák. A rendőrséget pedig lényegében lefegyverezték, megfélemlítették a George Floyd üggyel.

Az a baj, hogy ez ismerős. Nálunk is próbálkoztak azzal, hogy felelősségre vonjanak rendőröket olyan dolgokért, amikor pillanatok alatt kellett dönteni egy veszélyes helyzetben. Aztán ezt a pillanatnyi helyzetet fél évig elemezte egy irodakukac. Az volt a szerencse, hogy az akkori főkapitány kiállt az embere mellett.

Hát, eléggé semmitmondóan általánosító válasz. Abból a röhejes alapállásból, hogy a liberális oldal jó, ott minden korrekt, a konzervatív oldal rossz, ott csak csalással születhet számukra kedvező eredmény.

Ne feledjük, Marx azt tanította, hogy a kommunista forradalomnak a világ legfejlettebb országában kell győznie. Ez 1917-ben még nem jöhetett össze, addig ezt az ideológiát a szovjet táborban nevelgették, tartották életben. Aztán elvették tőlük, és átfazonírozva a nyugat vette kézbe.

Akkor fogalmazza újra, mert pontatlan voltam. A mai liberálisokról, a mai, kiforgatott liberalizmus művelőiről írtam.

Konzervatívnak pedig alapvető, nemzedékről nemzedékre öröklődő hagyományok követőit tartom. Például azokat, akik szerint az apa férfi, az anya nő, és azokat, akik szerint bármelyiket átfaragják a másik nem formájára, az csak egy rossz utánzat lesz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés