A G7 felszólította Oroszországot, hogy adják vissza a zaporizzsjai atomerőművet

2022. augusztus 10. 13:30

A felszólításon felül el is ítélték az atomerőmű megszállását.

2022. augusztus 10. 13:30
null

Elítélték a zaporizzsjai atomerőmű oroszok általi megszállását a G7 országai, egyúttal felszólították Moszkvát, hogy azonnal adják vissza Ukrajnának a teljes irányítást a létesítmény felett – írja a BBC.

A G7 külügyminiszterei által jegyzett közleményben azt írják:

az erőmű folyamatos orosz ellenőrzése pedig veszélyezteti a régiót.

A biztonság kedvéért hozzátették, hogy „az Orosz Föderációnak haladéktalanul ki kell vonnia csapatait Ukrajna nemzetközileg elismert határairól, és tiszteletben kell tartania Ukrajna területét és szuverenitását”.

Kapcsolódó

Baj van Európa egyik legnagyobb atomerőművében
Jelentett a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség. Bővebben is érdekel...

Jelentett a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség.

Nyitókép: A szóban forgó atomerőmű. Fotó: Wikipédia

Kapcsolódó cikkek

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
machet
2022. augusztus 10. 20:19
Ja ha ez így megy akkor felszólítjuk a Nyugatot hogy adja vissza mindazt amit a történelem során különféle módszerekkel elvett a világtól.Rajta.
Kacorka
2022. augusztus 10. 18:39
Texas Mexikó része, ugye? Ja,nem....csak Kalifornia... Wroclaw pedig német...bocs Lemberg a lengyel... Vagy Lvov, esetleg Lvov.. ? A G7 igazán rendet csinálhatnak már... Ungvár, Kolozsvár,Kassa, stb ...
svejk11
2022. augusztus 10. 17:32
A G7 országok felszólongatása hihetőbb lenne, ha azzal kezdte volna, hogy inkább vissza adja Ukrajnának 1zt 17 millió hektár termőföldet, mert el szeretné kerülni, hogy a maradék (és egyre fogyatkozó) ukrán nép ismét éhezzen, mint Sztálin alatt az 1930-as években
borsika
2022. augusztus 10. 16:52
Amerika adja vissza a földrészt az indiánoknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik