És akkor megérkezett Vásárhelyi Mária is

2022. augusztus 10. 9:04

Bayer Zsolt
Bádog blog
Ilyen fokú aljasságra még a súlyos elmebaj sem mentség.

„A baloldali szociológus szerint »ez is a magyar társadalom ellen vívott lélektani hadviselés része«.

Vásárhelyi Mária közösségi-média oldalán jelentkezett be, és fejtette ki a véleményét a szomszédságunkban zajló háború következtében kialakult bizonytalan energiahelyzetről.

»Azt elhiszem, hogy Oroszország leállította (vagy kiprovokálta, hogy Ukrajna állítsa le) a Magyarország felé történő kőolaj szállítást, azt azonban nem hiszem el, hogy ez nem az Orbánnal történő megállapodás eredményeként történt meg« – kezdte bejegyzését a baloldali szociológus.

Majd így folytatta: »Meggyőződésem, hogy Orbánékkal megegyezve, sőt az ő kérésükre állították le a kőolajszállítást és ez is a magyar társadalom ellen vívott lélektani hadviselés része. Hiszen ha az emberek szembesülnek azzal, hogy a benzinár emelkedésnél mennyivel nagyobb probléma a benzin hiány, akkor úgy fogják gondolni, hogy inkább legyen drága a benzin, mint hogy ne legyen. Hiszen a benzinhiány rengeteg embernek teljesen ellehetetleníti az életét«.

Hozzátette: »Az ársapkás benzinár nyilvánvalóan fenntarthatatlan, heteken belül meg kel szüntetni, ami hatalmas elégedetlenséggel fog együtt járni. Kivéve, ha a magas ár alternatívája az, hogy nincs benzin. Talán az sem véletlen, hogy ez éppen akkor történik, amikor Orbán nyaral. De ha tévednék, akkor sem találok magyarázatot arra, hogy Putyin miért állította le egyetlen európai szövetségesénél szó nélkül a kőolajszállítást. Orbánék már régóta a magyar nép ellen viselnek háborút«.

Igen. Ez teljesen nyilvánvalóan így volt. Orbán az Adriáról hívta fel Putyint. A motorcsónak motorja is azért »romlott el«, hogy legyen idő teljes titokban lebonyolítani ezt a beszélgetést:

– Halló, Vlagyimir?

– Halló, én vagyok!

– Szervusz, itt Viktor! Gyorsan mondom, az Adria közepén vagyok, motorcsónak meghibásodást színlelek, hogy nyugodtan tudjunk beszélni. Arról van szó, hogy állítsd le légyszíves a Barátság kőolajvezetéken a szállítást.

– Szervusz Viktor! Értem. És miért?

– Azért, hogy a magyarok a benzinhiány miatt legyenek idegesek. Tudod, imádok kiszúrni velük, és most ez van soron.

– Rendben Viktor, természetesen leállítom.

– Köszönöm szépen!

– Igazán nincs mit. Atomháborút ne robbantsak ki?

– Nem tudom Vlagyimir, ezzel várjunk a jövő hétig, addig eldöntöm. Majd hívlak. Most megyek, mert a Hadházy már gyanakszik. Szervusz!

– Szervusz, várom a hívásod...

Így történt.

A hazai baloldali-liberális koponyák éjsötétjében mindig minden így történik.

Ezeket nehéz, és egyre nehezebb elviselni, nagyjából majdnem lehetetlen. Illetve, olyan ez, mint a katonaság volt annak idején. Ha komolyan vetted, megbolondultál. Ha kiröhögted, egészen szórakoztató tudott lenni.

»Mit állsz oly szótlan, mondd, mit borzadasz?Tragédiának nézed? Nézd legottKomédiának s múlattatni fog.«

Ezt tudjuk csak tanácsolni mi is. S persze ez nem jelenti azt, hogy mindig, mindent, az idők végezetéig elviselünk és eltűrünk ezektől a gazemberektől. Ilyen fokú aljaságra ugyanis még a súlyos elmebaj sem mentség. Figyelünk, és mindent megjegyeztünk, Mariska...”

Nyitókép: MTI / Soós Lajos

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 114 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bízzunk benne!
Beteges fantáziájuk soha nem hagyja cserben őket. Sőt.
Minden héten több és több, újabb és újabb gyúanyaggal kell előállniuk, így ma már a világban történő Rosszat is Orbánnak kell tulajdonítaniuk.
Nincs az a pszichiáter, pszichológus, aki őket sínre tehetné. Emberi roncsok.

Meg kell nézni még a sok egyetértő kommentelőt is, akik szerint biztosan úgy is van! Mint a legyek egy rakás szaron.

Ezek mind árulók: Kádárék tettel, Nagy Imréék mulasztással. Maga Vásárhelyi írja:

"A lényeg az, hogy (1956) november 3-án este, amikor Maléterék elmentek Tökölre tárgyalni, a szovjet csapatmozdulatokról mindenki mindent tudott a Parlamentben. Hogy lehet az, hogy a kormányzat, még akkor is, ha bízott a támadás elmaradásában, gondolatilag sem készült föl a támadásra? Nem katonailag nem készült föl, hanem gondolatilag. Nem tudom. Nem tudom, és máig sem értem."

De, ebben az esetben mentség Zsolt. Majdnem olyasmi ez, mint amikor a mama alzheimeres. Rendkívül nehéz, rendkívül fárasztó, csak úgy lehet elviselni, ha visszagondolunk a szép időkre. A családtagok nem veszik ki Mari mama kezéből a számítógépet, mert így leköti magát, s még elviselhető számukra. A szégyennel meg valahogy még mindig jobban elvannak, mintha rájuk telepedne vagy önveszélyessé válna. Neurotikus beteg, és egyre betegebb lesz. S korunk új jelensége, hogy az ilyen emberek ország-világ előtt épülnek le. Még ünneplik is őt a politikailag frusztrált tömegek, ha nyilvánosan politizál.

Nem kéne őt a Mandinernek népszerűsítenie. Észre kellene venniük a hülye és a beteg közötti különbséget és a beteget el kéne felejteni. Én nem vagyok orvos, de látom. Beszéljetek orvossal, ha nem hiszitek el! (Idős Juhász Pál, az agrárközgazdász Juhász Pál édesapja a hatvanas években vizsgálatokat folytatott a neurózisról, mint társadalmi betegségről és viselkedészavarról. Keressétek meg a tanulmányt és olvassátok el. Nagyon hasznos és érdekes.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés