Jön Vörös Dani!

2022. augusztus 10. 17:19

Adva van ez a Daniel Freund, Daniel Cohn-Bandit újabb kiadása, aki engesztelhetetlenül gyűlöli hazánkat és persze elsősorban a magyar miniszterelnököt.

2022. augusztus 10. 17:19
null
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Nemzet

„Nézzük először a megnyugtató hírt:

»A Szigetre látogat Daniel Freund, Orbán-fóbiás német EP-képviselő«

A Mandiner.hu röpítette világgá ezt a nagyszerű hírt. Igen, nagyszerű, mert ez egyszersmind megoldás mindenre.

Lássuk csak, miért:

Adva van ez a Daniel Freund, Daniel Cohn-Bandit újabb kiadása – kicsit egyszerűbb, kicsit zöldebb, de legalább szintúgy a németeké –, aki engesztelhetetlenül gyűlöli hazánkat és persze elsősorban a magyar miniszterelnököt.

Persze hogy gyűlöli, hiszen vannak még emlékei gyerekkorából, amikor egyszer, véletlenül a nagymamája felolvasott neki egy Grimm-mesét – talán a Nyúl meg a sün meséjét. Az meg így kezdődik:

»Ezt a mesét még a nagyapámtól hallottam. Az pedig, amiről szól, így történt hajdanában: Őszre járt az idő. Vasárnap reggel volt, virágzott a pohánka, a nap fenn ragyogott a tiszta égen, a tarlón fürgén surrant tova a langyos szellő, a magasban énekeltek a pacsirták, a méhek vígan döngicséltek a virágok körül, az emberek a templomba ballagtak; boldog volt minden teremtett lélek, elégedett volt a sündisznó is.«

Na már most, ennyiből is világosan látszik, hogy a Grimm fivérek meséi a legsötétebb »völkisch« világból valók, s mint ilyenek, a nácizmus első lépcsőfokát jelentik, ahogy erre a megvilágosodottak már oly helyesen felhívták a figyelmet. Mi mással is lenne magyarázható például az a kitétel, miszerint »az emberek a templomba ballagtak«. És ilyesmivel mérgezték sokáig szegény gyerekek lelkét. Ma már a mesében – ha egyáltalán előfordul ilyen bukolikus motívum – az emberek akkor is Pride-ra vagy nemátalakító műtétre ballagnak. De tényleg, hát tartsunk már mértéket!

De vissza a mi kis hülye Vörös Daninkhoz!

Szegénynek ezt a mesét olvasta fel a nagymamája, aki olyan régi vágású öregasszony volt, afféle boomer, sőt, egy »környezetszennyező disznó«, amint azt a mai német óvodások és kisiskolások szokták a német »közszolgálati« tévében énekelni karácsonyi meglepetésként a saját nagyszüleiknek. (Valahogy mégis csak elő kell készíteni azt a nagyszerű pillanatot, amikor majd Robert Habeck bejelenti, hogy a társadalmi sokszínűség és tolerancia és elfogadás és az összes többi semmit sem jelentő lócitrom jegyében betiltják a karácsonyt.)

Szóval, ilyen régimódi, még német öregasszony volt a mi kis Vörös Danink nagyija, és amikor Danikát egy óvatlan pillanatban a megvilágosodott anyukája kettesben felejtette ezzel a »völkisch« nénivel, megtörtént a baj: felolvastak neki egy Grimm-mesét.”

Nyitókép: Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Esvány
2022. augusztus 11. 09:37
"És akkor az még hagyján, hogy a mesében az emberek templomba ballagnak, de a mese további részében a furfangos sün átveri a hülye és pökhendi nyulat. Mármint úgy, hogy a futóversenyükre a sün magával viszi a feleségét, akit odaállít a célba, így a nyúl azt hiszi, hogy a sün hamarabb célba ért. ... Ez pedig, ugye, úgy volt lehetséges, hogy a sün nem Szenegálból hozott magának feleséget." Na, ez az!
foldizs
2022. augusztus 11. 07:39
"Oroszország nem fogja megtámadni Ukrajnát, ezt a hülye is tudja" ugye Zsolti
Kiss Mária
2022. augusztus 11. 05:06
Csak Orbán Viktort és Téged utál mindenki. Gondolom nem csodálkozol?
FeketeFehér
2022. augusztus 11. 04:05
Bayer Zsolt egyre értelmetlenebbül és egyre rosszabbul ír. Ez a cikke simán csak szánalmasan szar.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik