Nem ültette át a magyar kormány az apák születési szabadságát megnövelő EU-s irányelvet

2022. augusztus 9. 13:19

Donáth Anna
Facebook
Csak szülessen meg a gyerek, legyen meg a három minél hamarabb, kit érdekel a többi.

„Nem ültette át a magyar kormány az apák születési szabadságát megnövelő EU-s irányelvet.

Elvileg 2022. augusztus 2-tól az eddigi 5 helyett 10 fizetett szabadnap járt volna az apáknak, hogy otthon maradhassanak frissen született gyerekükkel és párjukkal. Az Európai Unió ugyanis 2019-ben a munka és a család összeegyeztetését segítő irányelvet fogadott el, amit a magyar kormánynak át kellett volna ültetnie a magyar jogrendbe.

A magyar kormánynak 3 éve lett volna bevezetni ezeket az új szabályokat. Azonnal is léphettek volna, ha már annyira fontos a család, de a kormány ehelyett inkább egyáltalán nem vezette be a plusz szabadnapokat.

Úgy tűnik, a Fidesznek nem túlságosan fontos, hogy az apa is több időt tudjon együtt tölteni frissen született gyerekével a korai, kritikus időszakban. Nem fontos, hogy az édesanyák megfelelő támogatásban részesüljenek a gyermekágyas időszakban. Csak szülessen meg a gyerek, legyen meg a három minél hamarabb, kit érdekel a többi - sajnos itt tartunk.

Odáig már nem jut el a kormány, hogy pont emiatt a hozzáállás miatt nem születnek meg a vágyott gyerekek sem. Ezért kell igazságos és emberséges Magyarországot építenünk, ahol tényleg fontos a család, fontosak a gyerekek, az anyák – és az apák is.”

Nyitókép: Raphael Kessler / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 113 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Annácska melyik nemhez tartozó apákra gondol?

Leszarjuk az EU irányelveit. Ha majd nálunk is tömeges lesz az igény az apaszabi meghosszabbítására, akkor majd meg lesz hosszabbítva. Nem láttam tömegesen tüntető férfiakat, akik ezt követelték volna a kormánytól.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés