Nem ültette át a magyar kormány az apák születési szabadságát megnövelő EU-s irányelvet

2022. augusztus 09. 13:19

Csak szülessen meg a gyerek, legyen meg a három minél hamarabb, kit érdekel a többi.

2022. augusztus 09. 13:19
null
Donáth Anna
Facebook

„Nem ültette át a magyar kormány az apák születési szabadságát megnövelő EU-s irányelvet.

Elvileg 2022. augusztus 2-tól az eddigi 5 helyett 10 fizetett szabadnap járt volna az apáknak, hogy otthon maradhassanak frissen született gyerekükkel és párjukkal. Az Európai Unió ugyanis 2019-ben a munka és a család összeegyeztetését segítő irányelvet fogadott el, amit a magyar kormánynak át kellett volna ültetnie a magyar jogrendbe.

A magyar kormánynak 3 éve lett volna bevezetni ezeket az új szabályokat. Azonnal is léphettek volna, ha már annyira fontos a család, de a kormány ehelyett inkább egyáltalán nem vezette be a plusz szabadnapokat.

Úgy tűnik, a Fidesznek nem túlságosan fontos, hogy az apa is több időt tudjon együtt tölteni frissen született gyerekével a korai, kritikus időszakban. Nem fontos, hogy az édesanyák megfelelő támogatásban részesüljenek a gyermekágyas időszakban. Csak szülessen meg a gyerek, legyen meg a három minél hamarabb, kit érdekel a többi - sajnos itt tartunk.

Odáig már nem jut el a kormány, hogy pont emiatt a hozzáállás miatt nem születnek meg a vágyott gyerekek sem. Ezért kell igazságos és emberséges Magyarországot építenünk, ahol tényleg fontos a család, fontosak a gyerekek, az anyák – és az apák is.”

Nyitókép: Raphael Kessler / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Esthajnal
2022. augusztus 11. 07:15
Most Donáth Annának ebben igaza van
Ólat a trolloknak
2022. augusztus 10. 12:54
" irányelvet fogadott el" Ha ráérsz a szülési fájdalmaktól, nézz már utána, hogy az irányelvnek, mint uniós jogi aktusnak mik a joki feltételei. Amiről beszélni akartál, azt apasági szabadságnak hívják óbeszélül.
Ólat a trolloknak
2022. augusztus 10. 12:51
Eddig járt öt fizetett szabadnap a friss apáknak. Mi a probléma?
Ólat a trolloknak
2022. augusztus 10. 12:42
Az ő gyerekének két anyja lesz, miért érdekli ez?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik