Szakértő: Barátság vezeték nélkül bajban lesz a régiónk

2022. augusztus 9. 16:14
„Rengeteg most a kérdőjel” – mondta Holoda Attila.

Ahogy arról beszámoltunk, kedden kiderült, hogy már augusztus 4-e óta nem érkezik olaj a Barátság vezetéken Magyarország, Csehország és Szlovákia felé. A hírt a vezeték orosz oldalát felügyelő cég szóvivője jelentette be kedden, öt nappal a leállás után. Ezzel kapcsolatban kérdezte az Index Holoda Attila energetikai szakértőt.

Holoda Attila szerint ez nagyon érdekes helyzet, hiszen

Enélkül a vezeték nélkül a régiónk hosszú távon bajban lesz. Az orosz olaj nélkül nagyon nehéz kivitelezni az ellátást.”

„A magyar finomító jelenleg részlegesen karbantartás miatt áll. A most így kieső mennyiség tovább fokozza az ellátási problémákat” – tette hozzá.

A szakértő szerint a nyerskőolajból is van tartalékkészletünk, tehát feltehetően ebből is fel kell szabadítani készletet. Holoda Attila elmondta, „az Adria kapacitása elvileg képes lenne arra, hogy ellássa a két finomítót (a pozsonyit és a százhalombattait), de felvetődik a kérdés, milyen típusú olajból történik ez. Rengeteg most a kérdőjel, de a legelső, hogy a Gazprombank miért nem tudja megoldani a kiesést.”

Nyitókép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Összesen 61 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egyre inkább felhúzom magamat a helyzet totális abszurditásán.

Öntjük a pénzt Ukrajnába, szó szerint mi (EU) tartjuk életben őket, hitelt veszünk fel, hogy pénzt adhassunk nekik, adjuk nekik a gázt, a benzint, még a fegyvereket is öntjük nekik (lásd szlokákok), 750 milliárd dollárról beszélnek már, hogy annyi pénzt akarnak, befogadtunk 10 millió ukrán menekültet... nem folytatom.

Erre VÁLASZUL ezek az ÁLLATOK megakadályozzák az orosz olaj bejutását Közép-Európába.

Na most HA létezne az EU bármennyire is komolyan vehető HATALMI ENTITÁSKÉNT, most azonnal felkérdezné Kijevet, hogy akkor mi van. És holnaputántól jönne az olaj.

Az ami történik, sajnos pontosan illusztrálja azt, hogy: EURÓPÁNAK VÉGE VAN.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés