Ujhelyi mégsem indít népszavazást hazánk uniós tagságának megerősítéséről

2022. augusztus 8. 12:55
„Fiókban hagyom a népszavazási kérdésemet az ellenzék megosztottsága miatt” – írta a szocialista politikus.

Közösségi oldalán osztotta meg a hírt Ujhelyi István, a Facebook-posztban részletezi döntését a politikus:

„Ma reggel a Jobbik hivatalosan is benyújtotta a Nemzeti Választási Bizottságnak a saját népszavazási kezdeményezését hazánk uniós tagságának megerősítése érdekében. Hasonlóra tettem javaslatot korábban magam is egy nyílt levélben még vasárnap. A felesleges párhuzamosságok elkerülése miatt a saját javaslatomat ezért nem adom be, de a legfelsőbb fiókban tartom. A kérdést és a rá adott ellenzéki válasz szükségességét ugyanis az egyik legégetőbb problémának tartom továbbra is.”

„Az elmúlt órákban ömlöttek hozzám az üzenetek, amelyek nagy része örült annak, hogy az MSZP az akció- és kezdeményező képességét mutatva megmozdult, ugyanakkor a sok száz komment és véleményvezér által írt posztok megmutatták: a javaslatom megosztja az kormányváltást akaró, az európai Magyarországot féltő tábort. Hamisan úgy tűnik, hogy ebben a pillanatban – immár a Jobbikkal együtt

én megyek szembe az autópályán az ellenzéki forgalommal” 

– tette hozzá.

A politikus kiemelte, hogy attól tart, az ellenzéki közvélemény nem érti a probléma lényegét: „Nem egy általunk kezdeményezett népszavazás fogja kiszakítani Magyarországot az Európai Unióból, hanem a nép szembefordulása, a hangulatának radikális megváltozása, amelyet a Fidesz évek óta mérgez és naponta szondáz. Nem az a feladat tehát, hogy rettegjünk a társadalom – egyébként jelenleg is közel kétharmados többségű - EU-pártiságának megváltozásától és egy esetleges „nem” többségbe kerülésétől, hanem hogy azzal szembe menve, minden energiánkkal a magyar emberek józan döntésére koncentráljunk. A Brexit egyik oka és tanulsága éppen az, hogy politikai számításból az egyébként EU-párti szereplők sem mertek beleállni a kampányba; meg is lett az eredménye a gyávaságuknak.”

„Ha sikerrel jár a hazugságra épülő fideszes agymosás, akkor a hatályos törvények szerint meg sem kell kérdezni a választókat arról, hogy akarnak-e az európai közösség tagjai maradni, mert a fideszes kétharmad – többmillió megtévesztett ember tapsa mellett – saját maga dönt majd az uniós kilépésről. Akkor pedig már késő lesz. Az általam javasolt megoldás egy politikai póráz lenne a hatalom nyakán, mert akár csak néhány millió ember szavazata – és abban az igenek komoly többsége – már érdemben megakadályozhatja néhány évre, hogy Orbánék visszafordíthatatlan döntést hozzanak” – írja.

Kiemelte:

a Momentum Mozgalom részéről a komment-háborúban megjelenő megjegyzés és buta érv, miszerint »Ujhelyi a Fidesz megrendelésére cselekszik« pedig egyszerűen nevetséges, gyalázatos és méltatlan.”

„Ha van EP-képviselő, aki mindig vállalta a rendszerrel szemben való kőkemény konfliktust, akkor az éppen én vagyok. Az engem most Fidesz-bérencnek nevezők többsége még nem volt a politika közelében, amikor a jelenlegi hatalom pribékjei már az én bábumat akasztották fel a Köztársaság téren. Az ország érdekében teszem a dolgom és teszem a jövőben is. Remélem egy év múlva nem fogjuk bánni, hogy az ellenzék ennyire megosztott volt egy ilyen fontos kérdésben” – jegyezte meg végül.

Nyitókép: Facebook

Összesen 109 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pifti befofott.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés