Olasz lap: A magyar hatóságok erőszakot alkalmaznak a szerb-magyar határon

2022. augusztus 8. 10:23
„Ezek a gyakorlatok nemcsak súlyos fizikai és pszichológiai károkat okoznak, hanem arra késztetik az embereket, hogy veszélyesebb utakra vállalkozzanak” – mondta az Orvosok Határok Nélkül szervezet vezetője.

„Az Orvosok Határok Nélkül szervezet szerint a magyar hatóságok riasztó és ismétlődő erőszakot alkalmaznak azok ellen, akik biztonságot keresve lépik át a határt” – írja a La Repubblica római napilap. A cikk szerint a szervezet hetente több beteget is ellát, akiken mély sebek, zúzódások láthatóak.

Mint írják, a legtöbb tanúvallomásnak van közös vonása: verésről, az alapvető szükségletekhez való hozzáférés hiányáról és zaklatásról, gyakran faji alapú megaláztatásról beszélnek. „Ezek a tanúvallomások azt mutatják, hogy

az Európai Unió államai továbbra is szándékosan alkalmaznak erőszakot és veszélyes eszközöket, hogy eltántorítsák az embereket attól, hogy menedékjogot kérjenek az Európai Unióban.

Szögesdrótkerítésekbe és drónokba fektetnek be, miközben félrenéznek, ha a határokon továbbra is tapasztalható példátlan erőszakról van szó” – mondta Alessandro Mangione, az Orvosok Határok Nélkül szerbiai humanitárius ügyekért felelős vezetője. „Ezek a gyakorlatok nemcsak súlyos fizikai és pszichológiai károkat okoznak, hanem arra késztetik az embereket, hogy veszélyesebb utakra vállalkozzanak” – tette hozzá Mangione.

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: MTI/Rosta Tibor

Összesen 116 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Veszélyesebb utakat választanak..."
Miután átkeltek már gumicsónakkal a tengeren, ezek után Románia vagy Horvátország felé kell kerülniük? Az mivel veszélyesebb, mint a tengeri átkelés?

A tömeges illegális bevándorlás hódítás, védekezni kell ellene.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés