Kubatov: Szégyellhetik magukat, akik kirekesztő rigmusokat kiabáltak

2022. augusztus 6. 13:28
A Fradi elnöke jogosnak tartja a büntetést, a klubnál zéró tolerancia van kirekesztés ügyében.

Későn, de ahhoz még időben büntette meg az UEFA a Fradit, hogy az fájjon a szurkolók egy részének, írja az Origo. Az Európai Labdarúgó Szövetség pénteken összesen 79 ezer eurós számlát és egy ezer fős szektorbezárásról szóló döntést küldött a magyar bajnoknak. A Fradi 2022. augusztus 9-én, kedden a BL-selejtezők 3. fordulójának visszavágóján lép pályára a Groupama Arénában az azeri bajnok Qarabag ellen. Kubatov Gábor klubelnök az Origónak küldött nyilatkozatában igazat adott az UEFA-nak. Elítélte azokat a zöld-fehér drukkereket, akik miatt most ezer szurkoló lemarad a BL-selejtező visszavágójáról.

„Több mint tíz éve, amióta elnöknek választottak küzdünk a kirekesztés minden formája ellen a Fradiban. Folyamatosan kampányolunk, nem csak a szavak, hanem a tettek szintjén is harcolunk" – kezdte a sportvezető. Hozzátette: „Egyszerre vagyok mélységesen csalódott és rendkívül dühös most.

Maximálisan igazat adok az UEFA-nak, nem is vitatom a döntés jogosságát. 

És ne feledjük, hiányzik majd a lelátóról mások miatt ezer ember, aki buzdítaná a csapatot, ezt is nagyon sajnálom. Ha szektort kell bezárnunk, mert kirekesztő rigmusokat hallani a lelátón, akkor így fogunk tenni. Azt hittem, már a legvérmesebb szurkolóink is megtanulták, hogyan kell viselkedniük egy Fradi-meccsen. De még mindig vannak, akik megfeledkeznek arról, hogy mi a Fradiban egyek vagyunk. Szégyellhetik magukat, akik kirekesztő rigmusokat kiabáltak."

Az FTC elnöke arról tájékoztatta az Origót, hogy a kizárás kényszerűségből most azokat érinti, akik a B1 szektorba vettek jegyet, de nem rendelkeznek a bajnokságra érvényes szezonbérlettel. Mindenkit értesíteni fognak. Valamivel több, mint ezer szurkoló esik a döntés áldozatául. Kubatov szerint nem tudtak másként dönteni, mert az UEFA egybefüggő, minimálisan ezer főt és a B szektort érintő tiltásról határozott.

„Az érintett szurkolóknak azt ajánljuk fel, hogy automatikusan átfoglaljuk a jegyüket a következő, az Üllői útra tervezett nemzetközi mérkőzésre”

– folytatta a sportvezető. „Ez reményeink szerint a BL rájátszása lesz, de rosszabb esetben is egy EL összecsapás.”

Kubatov arra számít, hogy az esetből minden szurkoló tanul és többé nem fordul elő hasonló, azaz tényleg sikerül végérvényesen száműzni a kirekesztő rigmusokat. Az elnök hajthatatlan, ahogy fogalmazott, zéró tolerancia van kirekesztés ügyben a Fradiban, írják.

Fotó: Csudai Sándor – Origo

Összesen 76 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Baj, hogy a szurkolók még emlékeztek arra, amikor Pozsonyban a rendőrök verték a magyar szurkolókat?

Kint voltam a meccsen. Az, hogy pörög az UEFA-számláló, már a bemelegítés alatt nyilvánvaló volt, csak az volt a kérdés, hol áll meg. Kubatovnak igaza van, mivel a különféle tiltott dolgokat annyira látványosan követte el gyakran az egész stadion (A "ki nem ugrál büdös szlovák"-ban szerintem még a VIP páholy is részt vett), valamint pirók, a szlovák játékos megdobálása ugyanúgy a letagadhatatlan kategória, tehát nem igazán lehet mire apellálni. Korábbi tapasztalatok alapján stadionbezárásra számítottam, ehhez képest elég enyhén megúsztuk. De legalább senki sem sérült meg és jól szórakoztunk.
Amúgy a Slovan meccs nyilván kivételes alkalom volt, megérzésem szerint a bünti is be volt kalkulálva, mert Kubatov meg sem próbálkozott a meccs előtt a gyakran hatásosnak bizonyuló "lelki fröccsel". Ugyanakkor látni kell, hogy a Fradi az utóbbi 3 évben kb. 40 nemzetközi kupameccset játszott és ezeken először kap komolyabb büntetést. A Qarabag ellen pedig minden bizonnyal visszatér a szokásos, fegyelmezettséggel párosuló jó hangulat. Hajrá Fradi!

Semmilyen huhogás nem volt. Egyénileg csak söröspoharakat dobáltak be meg füstbombákat robbantottak. A verbális részek garantáltan többezres kórusművekként hangzottak el. :)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés