Szigorítják az abortusztörvényt Indiana államban

2022. augusztus 6. 15:02
Indiana az első állam az Egyesült Államokban, amely elfogadta a nők abortuszjogának korlátozását.

Indiana lett az első tengerentúli állam, ahol elfogadták az abortuszhoz való hozzáférés korlátozását, Eric Holcomb kormányzó pénteken este alá is írta a törvényt. Indiana az első olyan állam, amelyik mindkét kamarán átengedte a tilalmat, ugyanis a ház tagjai 62-38 arányban hagyták jóvá a javaslatot, amit néhány órával később a szenátus 28-19 arányban megerősített.

Léteznek azonban kivételek, például a nemi erőszak vagy a vérfertőzés, vagy az anya életének és testi egészségének védelme. A nemi erőszak és a vérfertőzés alóli kivételek a megtermékenyítést követő 10 hétre korlátozódnak, ezután az áldozatokon nem végezhető abortuszműtét. 

Az abortuszjog támogatói szerint a törvényjavaslat túl messzire ment, míg az abortuszellenes aktivisták szerint nem megy elég messzire.

Nyitókép: Caitlin Wilson/AFP

 

 

 

 

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az utolsó előtti mondat bántóan hibás, szerintem. Talán úgy érthetőbb lenne, h. vérfertőzés és nemi erőszak MINT kivételek esetén, stb. A 10. hétben is van ráció, az a nő, akit ilyen katasztrófa ért, a 10. hét előtt már megtalálhatta a neki járó lehetőséget. Idő lesz, míg a népek hozzászoknak, ha egyáltalán.

Jó lenne, ha belátnák, h. ez, így, helyesebb, mint a teljes szabadság. Legyen mindennek határa. Ez viszont egy elég szúk határ, mert úgy tűnik, tiltás és NEM korlátozás a NEM kivételes esetekben. Ez nagyon nagy változás, talán jobb lett volna a magyarhoz hasonló, és a 10. héttel, mint határral.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés