A fajok nyilatkozatot adtak ki a Magyar Tudományos Akadémia megkeveredéséről

2022. augusztus 5. 16:53

Paranoid Android
PestiSrácok.hu
Értelmes emberek nem szállnak be politikai acsarkodásokba. Főleg nem ilyen barom szöveggel.

„Az MTA jelesei először is úgy tesznek, mintha valami tudományos kérdésről lenne szó és nem politikai gyűlölködésről. A rasszok közötti különbségek vagy objektívek vagy értékítéleten alapulnak, vagy akiknek ez kedvenc szórakozása, összevesznek azon egymással, a rasszok közötti különbségek lehetnek-e olyanok, hogy azok értékítéletet alapozzanak meg?

Például rasszista-e az a kijelentés, hogy a sárgák szorgalmasak? Most szólok, hogyha ezt a kifejezést igaznak fogadjuk el, akkor a feketék és a fehérek szorgalmasságáról is mondunk valamit.

Nagyon nehéz bármilyen belbecsű tulajdonságot úgy megfogalmazni és embercsoportokhoz rendelni, hogy abból következően ne sorrendezzünk, amiből pedig hihetetlen gyorsan következik az a baromkodás, amit most az MTA elnöksége elkövet. Anélkül persze, hogy mondana valamit érdemben, hozzátenne valamit a lényeghez. Az MTA tisztelt főbölcsei megpróbálnak politikailag korrektek lenni. Mondjuk akkor nem kellene használniuk az arcberendezés kifejezést, de ezt ezeknek a teljesen humorérzék nélküli embereknek soha nem fogjuk megmagyarázni.

Nem helyes, ha egy tudományos szervezet vezetősége, a fő tudományos szervezet vezetősége, három-négy sor alatt jut el a szólás- és a gondolatszabadság totális korlátozásának igényéhez:

»E folyamat (mármint a fajok keveredése) bármilyen korlátozása vagy megbélyegzése összeegyeztethetetlen az egyetemes emberi kultúrával, a humanizmussal, a kereszténységgel és az emberi jogokkal.«

A következő sorokkal már csak ki akarnak menekülni Soros György és társai álláspontjából, de teljesen sikertelenül persze.”

Kapcsolódó

A Magyar Tudományos Akadémia nyilatkozatot adott ki a fajok keveredéséről

„A ma élő emberek egyetlen fajhoz tartoznak, melynek tagjai eltérnek egymástól például bőrszín, testalkat, arcberendezés szerint” – fogalmaznak a közleményben. Bővebben...

Nyitókép: Cyril Ruoso / Biosphoto / AFP. Képünk illusztráció. 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 86 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem kéne ezeket már szétzavarni és munkára fogni a versenyszférában? Okosok ott is jól kereshetnek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés