Megszólalt a kormány benzinárstopról és az üzemanyaghelyzetről

2022. augusztus 5. 16:18
Tisztázták, a mentők és a tűzoltók üzemanyagár-emelkedéséből fakadó többletköltségeit a költségvetés biztosítani fogja.

A kormány biztosítja az ország működéséhez szükséges forrásokat, az üzemanyag- és energiaárak működését pedig nemcsak a háború, hanem Brüsszel szankciói is fokozzák – fogalmazott közleményében a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Az MTI Országos Sajtószolgálatán megjelent kommünikében azt is leszögezték, hogy a kormány többször is egyértelművé tette:

maradéktalanul biztosítja az ország működtetéséhez szükséges forrásokat.

Mint írják, a mentők és a tűzoltók üzemanyagár-emelkedéséből fakadó többletköltségeit a költségvetés biztosítani fogja. A kormány emellett folyamatosan elemzi az üzemanyag-ellátási helyzetet, és a kellő időben dönt majd a jelenleg október 1-jéig érvényben lévő benzinárstop ügyében.

A baloldal fejezze be a rémhírterjesztést

A KTK kifejtette, hogy sajnálattal látták azonban, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal ismételten rémhírterjesztésbe fogott, politikai haszonszerzés céljából. Hozzátették, hogy az is világos, hogy a baloldali pártok mindegyike pedig szolgai módon megszavazta volna a teljes olaj- és gázembargós brüsszeli energiaszankciókat, sőt katonákat és fegyvereket küldtek volna háborúba, amivel már rég háborús gazdasági válságba sodorták volna Magyarországot. Leszögezték, hogy a baloldali ellenzék kezdetektől támadja a benzinárstopot és a rezsicsökkentés politikáját, annak ellenére, hogy a benzinárstop egy átlagos, autóval rendelkező család esetében havi 21 ezer forint megtakarítást jelent,

a rezsicsökkentés pedig 181 ezer forint havi megtakarítást egy átlagos fogyasztású családnál.

A rémhírterjesztés a jelenlegi háborús- és energia-veszélyhelyzetben különösen veszélyes, ezért az álhír terjesztőjét a kormány feljelenti.

(MTI-OS)

Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés