Megérkezett a NATO-harccsoport Magyarországra (VIDEÓ)

2022. augusztus 4. 16:22
A hazánkba érkezett katonáknak a veszprémi Újmajor bázis ad otthont.

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenység Harccsoport részeként amerikai, horvát, olasz és montenegrói katonák érkeztek Magyarországra, hogy a Magyar Honvédség kijelölt erőivel együtt elkezdjék a közös munkát – számolt be a Magyar Nemzet.

A hazánkba érkezett katonáknak a veszprémi Újmajor bázis ad otthont. A Honvédelem.hu beszámolója szerint az integrációs tréning és a kisalegységek összekovácsolását követően, valamint az időjárás függvényében éleslövészet végrehajtása után, a köteléknek augusztus végére kell elérnie a kezdeti műveleti képességét, majd a harccsoport a tervek szerint a szeptemberi Brave Warrior gyakorlaton demonstrálja teljes műveleti képességét. A közös munka kapcsán Sándor Zsolt altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese kiemelte: a Magyar Honvédség továbbra is vezető és keretnemzetként adja a gerincét ennek a képességnek.

„Egy magyar gépesített század, egy harckocsiszázad, egy tüzérüteg, merev és forgószárnyas technikai eszközök, JTAC-képesség, valamint a különleges műveleti és a rendészképességek továbbra is elsősorban magyar vezetés alatt állnak. Ezt egészíti ki egy olasz, egy amerikai és egy török század – utóbbiak nem jönnek el Törökországból, ott gyakorlatoznak és ott fogják elérni a készenlétet –, valamint egy montenegrói szakasz. Horvát részről pedig különleges műveleti és katonai rendészképességek érkeztek hazánkba” – tájékoztatott az altábornagy.

Összesen 85 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem erről volt szó, fijúg!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés