Akik képesek rá, fizessék meg a reális rezsiárakat

2022. augusztus 3. 7:35

Bauer Tamás
Facebook
A rászorulók terheit kell csak enyhíteni, nem a rezsicsökkentést védeni.

„Lehet és kell bírálni az intézkedés végrehajtásának módját és azt, hogy tíz éven keresztül áltatták a magyarokat azzal, hogy lehet önkényesen megszabni a háztartási energiatarifákat, s emellett a választásokig kitartottak, majd a választás után intézkedtek másként. Azt azonban már a választások előtt elmondták a szakemberek, hogy a »rezsicsökkentés« nem lesz fenntartható. Nem a »rezsicsökkentés« megvédése lehet egy komolyan vehető párt követelése, hanem olyan kompenzációs rendszer kialakítása, amely enyhíti a reális energiatarifák terheit a rászorulók számára, miközben az arra képesektől elvárja a reális árak megfizetését.”

Nyitókép: MTI Fotó, Soós Lajos

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 173 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ti kommunisták eddig vagy 148 millió embert segítettetek át a másvilágra.
Nem gondolod, hogy ennyi segélyezés elegendő?

Az MSZP az MSZMP kongresszusán alakult meg, ahol CSAK kommunisták lehettek. A DK meg az MSZP-ből vált ki. Fidesz nincs a láthatáron.

A Holodomor éhínség ukránjai 5 millió biztosan a 7 millióból.
A Bolsevikok okozta polgárháború ukrán halottai, a függetlenségi kísérlet során.
A második világháború kommunista hadviselése következtében elesett ukránok a 26-27 millió rájuk eső része. Kilencszer annyi hulla, mint a másik oldalon, amiből mondjuk háromszor annyi lenne elfogadható maximum.

Miért vonnád meg néhány kommunistától a megvilágosodás jogát?

Halálosan komolyan mondom:
Hitler instrukcióban adta ki pártjának a Nemzeti Szocialista Német Munkáspártnak: vegyenek fel minden jelentkező kommunistát kérdezés nélkül.
Indoklásul kifejtette Rauschningnak: "a kispolgár szociáldemokrata vagy a szakszervezeti vezető soha nem lesz nemzeti szocialista, de a kommunista mindig az lesz."
George Watson cambridgei egyetemi tanár könyve, The Lost Literature of Socialism, 1998 (A szocializmus elvesztett irodalma), 73.old.

Hát kezdjük:
„A zsidók Cyrene-ben lemészároltak 220,000 görögöt, Cipruson meg 240,000-t. Egyiptomban is egy nagy számot. Sokakat e szerencsétlen áldozatokból szétfűrészeltek, mégpedig azon precedens által, amihez Dávid adta a beleegyezését. A győztes zsidók megették áldozataik húsát, nyalták a vérét és maguk köré csavarták az áldozataik beleit.”
(Gibbon: Decline and Fall of the Roman Empire, London, 1862, Vol. II, 222. old.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés