Népszava: A budapesti állami beruházások közül szinte mindegyiket leállíthatja a kormány

2022. július 28. 7:53
A lap Lázár János személyében keresi az okokat.

Szinte valamennyi Budapestre tervezett állami projektet leállítaná a kormány, veszélyben van a Galvani híd és a déli körvasút építése, a Műegyetem rakpartot és a Kopaszi-gátat is érintő újabb budai fonódó villamospálya kialakítása, a Ráckevei-Duna revitalizációja, a Városmajor megújítása, a csepeli és a gellérthegyi közpark valamint a dunai evezős központ létrehozása, a Városliget autómentesítése és a dél-budai centrumkórház is – írja a Népszava.

A Lázár János vezette Építési és Beruházási Minisztérium kapta a feladatot, hogy vizsgálja felül a még el nem indult kormányzati beruházásokat, és döntse el, melyik valósulhat meg a jelenlegi gazdasági helyzet ellenére is.

A Népszava szerint a fejlesztések leállítása azért lehet gond, mert ezzel kárba mehetnek, az adott beruházásokhoz kapcsolt, eddig elköltött források, amik leginkább tervezésre mentek el. Ezt azonban az Építési és Beruházási Minisztérium tagadta, a lap kérdéseire válaszolva azt írták, „az eddig elvégzett előkészítési, engedélyezési munkálatok nem vesznek kárba, azokat a beruházások későbbi megvalósulásának alkalmával – ha kell módosítva azokat – felhasználjuk”.

A lap ír a Lázár János miniszter és Fürjes Balázs (korábban a budapesti fejlesztésekért felelős államtitkár) közötti esetleges ellentétről is, aminek egyik bizonyítékát látják abban is, hogy Lázár János első döntései között volt a korábban Fürjes és Vitézy Dávid által irányított Budapesti Fejlesztési Központ felszámolása.

Fotó: MTI Fotó: Soós Lajos

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jövöget azért EU-s pénz, csak nem a helyreállítási alap, de ennek már semmi köze semmilyen magyar "emberkedéshez". Az EU célja az országban elégedetlenség keltése által a kétharmaddal választást nyert Orbán kormány megbuktatása.

Emellett a KÖZVETLEN szomszédban háború van, Ukrajnát az Államok igazi gyarmattá akarta átalakítani és az oroszok, más választásuk nem lévén, mert NEM álltak szóba velük, végül is erőszakhoz folyamodtak. A háborúnak még olyan kifutása is lehet, h. a Föderáció nagyon meggyengül gazdaságilag, Putyin még meg is bukhat, és az esetleges utód kiárusítja az orosz nyersanyag vagyont. Dupla nyereség, nemcsak maradhat minden nagyjából úgy, ahogy volt, de még a mesés orosz nyersanyag készlet is az ölükbe hullhat. Tisztára megéri a pénzét a Himars rendszer -az Államoknak.

Európa szív. Itt, nálunk gáz talán éppen lesz, de NAGYON sok mindenre, amire eddig jutott, ezután NEM fog.

A bizonytalan helyzetben mindenki gázárat emel, a gázzal nemcsak fűtünk. Az nyer, aki fegyvert gyárt, vagy gázt árul., sőt, élelmiszert. Az utóbbin addig, míg lesz mit. A kinek egyenlőre nem kérdés, de még ez az idő is eljöhet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés