Biológiailag?

2022. július 7. 15:12

Bauer Tamás
Facebook
Eredetileg azt a címet akartam adni, hogy „Ungár, a rasszista”.giailag?

„Elhangzott ugyanis tőle az ATV Startban egy olyan mondat, amit többször is meg kellett hallgatnom, mert nem akartam elhinni, hogy jól hallom. Ungár a többi ellenzéki pártról beszélt, és ezt mondta: »ellenzéki kollégáimnak egy döntő többsége olyan felszólalást mondott, amit el lehetett volna mondani egy évvel, vagy másfél évvel ezelőtt. (…) ellenzéki kollégáim egy jelentős része biológiailag alkalmatlan arra, hogy bármilyen önkritikus dolgot elmondjon.« És tovább: »Gondolattalanságot látok, és azt gondolom, hogy valamiért valaki kitalálta, hogy a miniszterelnök személyének szidalmazásában az Európai Unió dicsérete, Mészáros Lőrinc emlegetése, illetve hozzá kapcsolódóan egy tényleg nagyon drága termék megnevezése, ez így önmagában az ellenzéki politika tárházát kimeríti, és ha ezt valaki meg tudja csinálni egy olyan Facebook-posztban, aminek van egy színe, az azután az ellenzéki politika csúcsa.« Azután még azt is előadta, hogy az állampolgárok részéről jogos elvárás, hogy a politika magas szinten folyjon, és ezt az ellenzékből egyelőre az LMP tudja teljesíteni. Hogy Ungár a maga álláspontját színvonalasan képviseli, azt nem vitatom (sőt kifejezetten elismerem, gyakran még élvezem is), csak éppen az álláspontját nem tudom elfogadni. (Azért a címet megváltoztattam, egy rossz szó miatt nem akarom őt méltatlan váddal illetni.)

Nem először hallom Ungártól, hogy mások az ellenzékben azt hiszik, hogy elég Orbán Viktorról azt mondani, hogy rossz ember, és hogy minden jó, ami az Európai Unióból

jön. Én még sem azt nem hallottam az ellenzéki politikusoktól, hogy Orbán Viktor rossz ember, többnyire azt szokták élesen bírálni, amit miniszterelnökként, a teljhatalom birtokosaként az elmúlt tizenkét évben csinált és jelenleg is csinál. Nem mindent dicsérnek, ami az Európai Unióból jön, csak éppen az Európai Uniót minden tökéletlensége mellett is a demokratikus európai országoknak a nyugati demokráciák normái mellett elkötelezett közösségeként tartják egyfajta támasztéknak a magyar demokraták számára, Orbán Viktort pedig a magyar demokrácia felszámolójaként támadják.”

Nyitókép: Mandiner-grafika. Fotó: MTI/Beliczay László, Földházi Árpád

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A szellemi és testi képességek biológiai kategóriák. Akár tetszik a körömszakértő leszármazottnak, akár nem. BTW, a köröm is biológiai kategória.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés