Zelenszkij: Nincs nézeteltérés köztem és a fegyveres erők vezérkara között

2022. július 6. 21:24
Visszavonták átdolgozásra azt a dokumentumot, amely előírná a hadköteleseknek, hogy az Ukrajnán belüli utazásokhoz is engedélyt kérjenek.

 Volodimir Zelenszkij ukrán elnök úgy nyilatkozott, hogy nincs nézeteltérés közte és a fegyveres erők vezérkara között a katonai szolgálatra kötelezettek Ukrajna régiói közötti mozgására vonatkozóan, és az egészet „kis hibának” nevezte az Oroszországgal szembeni egységhez képest.

Fegyveres erők főparancsnoka: Minden ukrán teljesítse alkotmányos kötelességét az állam védelmében

Valerij Zaluzsnij, a fegyveres erők főparancsnoka közölte: az államfő utasításának eleget téve visszavonták átdolgozásra azt a dokumentumot, amely előírta volna a hadköteles állampolgároknak, hogy az Ukrajnán belüli utazásokhoz is engedélyt kérjenek a területileg illetékes toborzóközponttól. Szavai szerint a frissített dokumentumot a hatályos ukrán jogszabályok módosítására vonatkozó javaslattal dolgozzák ki. Kifejtette, hogy „a meglévő jogszabályi bázis ugyanis nem veszi figyelembe a mai valóságot, és nem biztosít hatékony mozgósítási mechanizmusokat”. Zaluzsnij egyúttal arra is felszólította az ukránokat, hogy

„teljesítsék alkotmányos kötelességüket az állam védelmében”.

Az ukrán erők Bahmut irányában visszaverték az orosz csapatok támadását

Az ukrán vezérkar délutáni harctéri helyzetjelentésében arról számolt be, hogy a Donyec-medencében az ukrán erők Bahmut irányában visszaverték az orosz csapatok támadását, és visszavonulásra kényszerítették őket. A kijevi vezérkar szerint az orosz erők továbbra is igyekeznek ellenőrzésük alá vonni az általuk a múlt hét végén elfoglalt, Luhanszk megyei Liszicsanszk és a Donyeck megyében lévő Bahmut városokat összekötő utat.

(MTI)

Nyitókép illusztráció. Fotó: MIGUEL MEDINA / AFP

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Értem. Tehát ellentét van, ha ennyire cáfolni kell.

Tehát van nézeteltérés.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés