Fosztogassátok továbbra is rendületlenül az országot

2022. július 6. 10:05

Gábor György
Facebook
Maradhat tehát a lopás. És tényleg: marad.

„Bevallom, belőlem mindig nagy elismerést vált ki egy jól felépített, remek érvelés, kiváltképp akkor, ha annak tartalma a keresztény humanizmus eszmeiségétől duzzad.

Itt van példának okáért a köznevelésért felelős államtitkár, bizonyos Maruzsa Zoltán, aki a pedagógusokkal folytatott bértárgyalásai során azzal a fantasztikus érvvel hozakodott elő, hogy olyan vacakul megy a gazdaság, hogy a tanárok, akik fel akarnak mondani, majd meggondolják, hogy felmondjanak-e, ugyanis nehezen tudnának máshol elhelyezkedni.

Hibátlan érvelés: tekintetbe veszi saját kormányának pocsék teljesítményét, számol a pocsék teljesítmény pocsék következményeivel, s implicite tartalmazza a keresztényi szellemiségű konklúziót, miszerint ti marha pedagógusok, egy buznyákkal sem kaptok többet tőlünk, ha belegebedtek, akkor sem, mert az én derék kormányom olyan szar körülményeket teremtett máshol is, hogy garantálom, itt fogtok maradni éhbérért, hiszen máshol már éhbérre sem futja.

Maruzsa államtitkár érvelése épp olyan, mintha a Karmelita kolostor kormányülésén a miniszterelnök arra hívná fel a kormánytagok figyelmét, hogy kedves kormánytagok és kedves rokonságuk, lopjatok csak nyugodtan, fosztogassátok továbbra is rendületlenül az országot, ugyanis annyira túlzsúfoltak a börtönök, hogy nem lesz bíróság, amely minket elítélne, s hosszú évekre börtönbe csukatna. Maradhat tehát a lopás. És tényleg: marad.”

Kép forrása: Gábor György Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 96 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez a Gyurcsány-tanácsadó most is ugyanolyan alantas olyan szinten kommentál mint Gyurcsány.

"Maradhat tehát a lopás. "
Hazudja arcátlanul GÁBOR GYÖRGY, aki értelmiséginek képzeli magát!

Gáborgyugyónak egyetlen egyéni tulajdonsága van, ami kiemeli a baloldali értelmiségi híg fos tengeréből, hogy művelt, és jól fogalmaz. Minden másban tökéletes baloldali értelmiségi copypaste. Óbánlopik, fidesznáczifasiszta-antisémita, Eu-Usa segg mindig jó meleg és nedves, jogállamiság, ópenszoszájeti, meg persze a többi szokásos.

Mivel ezeket szalagon állítják elő, valószínűleg a Szemlőhegy utcai villa pincéjében, ha akarnának, sem tudnának egyéni véleményt megfogalmazni.

De a visszafizetés ránk is tartozik.

Az EU demokratikus lépései.... most alakul az új népi demokrácia szovjet módra. Ahogyan annak idején bevonultak a revizionista Csehszlovákiába, úgy akarnak minket az eltérő felfogás miatt gazdaságilag tönkretenni. Hol van ebben a demokrácia?

Egyre kevésbé valósul meg az eredeti elképzelés, hogy az EU pénzekkel lényegében előfinanszírozzák a támogatott országokból nyugat felé irányuló megrendeléseket, hiszen úgy gondolták, ezt a pénzt úgyis csak ott tudjuk elkölteni. De a protekcionista politika miatt ezeket a pénzeket hazai cégek kapják, feléjük irányuló megrendelések formájában, és a pénzek nyugatra történő visszaáramlása csökken.

Ezt adják be nektek úgy, mint lopást. Ehhez kéne a politika vezérelt Európai Ügyészség, élén a hazájában hasonló beosztásban elkövetett hivatali visszaélés miatt leváltott és elítélt Kövesivel. Aki ugye éppen úgy kézben tartható, mint a szintén korrupciós múltú Jourova.

De miért kéne egy szuverén országban párhuzamos igazságszolgáltatást létrehozni, sőt, azt a hazai igazságszolgáltatás fölé helyezni? A szerződések nem szólnak erről, nem is szólhattak, így aztán vegyük úgy, minek csatlakoznánk egy föderalista magánkezdeményezéshez?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés