Magyarországon nagyon, de nagyon jobboldalinak kell lenni!

2022. július 6. 10:33

Martin Ethelwolf
Facebook
Eredetileg ő is egynevű volt, az anyai ági nevet biggyesztette a Maczkyhoz, hogy magyarabb legyen.

„Amikor még valamikor régen a családi eredetemmel foglalkoztam, már akkor megjegyeztem a nevét, minthogy mindig beleütköztem Borsod vármegye kapcsán, és mert olyan nagyon Horthy korszakbeli hangulata volt, mely hangulatot gyerekkoromból elég közelről ismertem. Vitéz Borbély-Maczky Emil. Persze eredetileg ő is egynevű volt, az anyai ági nevet biggyesztette a Maczkyhoz, hogy magyarabb legyen.

Világháborús veterán, s ahogy kell, rendes horthysta, a burkolt egypártrendszer ismert helyi kivitelezője, az ellenzék megfélemlítője. Fajvédőként próbált a szeretett matyókon segíteni, voltak szociális vívmányai, ami ezekben a körökben nagy szónak számított. A lengyel menekültekre is gondja volt. Viszont megszervezte a megyei deportálást.

Pályája nem mentette meg attól, hogy 1944-ben letartóztassák, majd 45 elején megtalálják meztelen hulláját, mellette a felirattal, hogy így járnak az árulók. Mi ebből a tanulság? Hogy Magyarországon nagyon, de nagyon jobboldalinak kell lenni!”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 48 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Elég hülye volt ez a Maczky, ha a nemesi elit történelmi bukása és a ruszki megszállás után is itt maradt. Egyébként miről szól ez a szöveg, ha szabad kérdeznem? A Horthy rendszernek voltak vitathatatlan eredményei, stabilizálta az országot a trianoni katasztrófa után, s épp kibontakozott volna egy parasztpolgári reformmozgalom, ha nem jön a nyakunkba a háború, de az a neobarokk urizáló elit és a nyíltszavazásos ásatag politikai rezsim akkor sem volt a társadalom nagy többsége számára szimpatikus és ma sem ezt a 'jobboldaliságot' visszük tovább, hanem annak paraszti és városi polgári hagyományait. Biztos vagyok benne, hogy akármennyire tetszik is nekik a rókaprémes kacagány és darutollas kalpag, még Novák Elődék sem kívánják vissza a nagyságos urak és kendek világát.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés