El tudom képzelni, hogy valakik megdöccentették a forintot, akár politikai okok miatt

2022. július 6. 22:48

Martin Ethelwolf
Facebook
Gyurcsány is belebukott a 2008-as válságba, és ez nagyobb.

„Na akkor egy (és egyben utolsó) komoly hozzászólás a forinthoz.

Abban még az afrikai emberevő diktátoroknak is igazuk volt, hogy a demokrácia csak egy kamu jelszó az újgyarmatosításra. Még nekik is. Bőven el tudom képzelni, hogy valakik megdöccentették a forintot, akár politikai okok miatt. Bőven. De lehet, hogy ez a válság »csupán«. Ha most bárkik is lennének kormányon, izzadhatnának rendesen. Gyurcsány is belebukott a 2008as válságba, és ez nagyobb.

Jómagam nem is a nagypolitikai vagy gazdasági folyamatokra reflektálok, hiszen nem vagyok szakértő, nem látok bele. Egy csóró fasz vagyok, akinek a megtakarítása részben állampapírokban van.”

Nyitókép: Chris Allan Tod

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 83 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Aztán mint tudjuk, az egész kerek világon csak nálunk van infláció.
Ha mégsem, akkor más országokban is a ner működik.

Én lehetek picit őszintébb, valószínűleg Schwartz György áll a forint vergődése mögött. Neki mindene megvan hozzá: elszántsága és gyűlölete a magyar nemzetállam és kimondottan Orbán viktorral szemben, nagy gyakorlata a valuták gyengítése terén, szoros kapcsolati hálója a dolláralapú világot működtető bankárokkal és a teljes politikai hátszél az általa hatalomra juttatott, az USA-t vezető demokrata elit részéről. Biden lehet nem értette pontosan mit kért tőle soros, de biztosan egy erős igent olvasott fel a kezébe nyomott kártyáról.
Mert az a fizika törvényeivel szembe megy, hogy egy energia krízis során, ahol az európai nagyipar cégei fürtökben fognak nemsokára becsődölni, egy olyan ország valutája tántorog, ahol az energiabiztonság évtizedre megoldott és ezen cégek refúgiumaként tud funkcionálni...

A választások előtti osztogatás nélkül még az is lehet, h. ismét Ripacs és üzletfelei irányítanának, v. legalábbis több beleszólásuk lenne az ügymenetbe, holott ez is sok, ami van.

Annak, aki nem volt rászorulva, mérsékelten szimpatikus döntés volt, de szükséges és értelmes, mert Ripacsék visszajötte így rémálom maradt.

Martin is biztosan megnézi ezt a két táblázatot.
Sokat segítettél neki:-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés