Forgalomból kivont autóval balesetezett egy részeg román férfi

2022. július 5. 10:44
Jogosítványa sem volt, és segítségnyújtás helyett elment a helyszínről.

Helvécia belterületén történt 2022. július 3-án 18 óra 50 perc körül az a közlekedési baleset, amelynek okozója több jogsértésért is felelhet – írja a Police.hu. A Kiskőrösi úton közlekedett egy 23 éves román állampolgárságú – Orgoványon lakó – férfi egy Suzukival. A sofőr a Petőfi Sándor utcai kereszteződéshez érve nem vette figyelembe a részére kihelyezett „Állj! Elsőbbségadás kötelező” közúti jelzőtábla utasítását, és nem biztosított elsőbbséget a védett úton haladó Renaultnak, ezért összeütköztek. A baleset során mindkét kocsi vezetője, valamint két-két utasuk – köztük egy 9 éves gyermek – megsérült, illetve egy közúti jelzőtábla is megrongálódott.

A helyszínen a rendőrök megállapították, hogy a vétkes autósnak érvényes vezetői engedélye nincs, valamint az általa vezetett járművet korábban már a forgalomból is kivonták. A 23 éves fiatal tetézte a bajt azzal, hogy a vele szemben alkalmazott alkoholszonda elszíneződött, azaz kiderült, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott. Ám ezzel nem ért véget a jogsértések sora: a férfi a balesetet követően elhagyta a helyszínt, és nem nyújtott a sérülteknek tőle elvárható segítséget.

A Suzuki sofőrje és utasai nem használták a közlekedés során a biztonsági övet, ezért az egyenruhások külön feljelentést tettek.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai az orgoványi lakost segítségnyújtás elmulasztása bűntette és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétség elkövetésének gyanúja miatt őrizetbe vették, és ügyében szakértőt rendeltek ki. Kihallgatását követően az illetékes ügyészségen kezdeményezték letartóztatását.

Nyitókép: Police.hu

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés