„Áron, milyen a kilátás onnan? Tényleg aprónak látszunk mi, átlagos magyar emberek?”

2022. július 5. 17:53

Bódi Ábel
Kontra
Emlékezzünk a közízlés elleni vétség bűncselekményét messzemenőkig kimerítő „a szeretet nem vár” című eposzra!

„Molnár Áron, azaz a noÁr nevű »mozgalom« elnök-vezérigazgató-tulajdonos-névadója önnön magának vindikálja a kultúra megfejtésének jogát, csakhogy ideje lenne a toronymagas lótól kicsit alább adnia.

Ez akkor derült ki, miután a Hoppál Péterrel folytatott csörtéje után kihívtam egy vitára: beszélgessünk arról, mi is az állam feladata a kultúrával. Úgy gondolom, erről tényleg csak két civil vitatkozhat – már ha ez a jelző rá is igaz, de jóindulattal feltételezem, hogy igen, mert a CIA sem ennyire ostoba, hogy őt bízza meg a destrukcióval. 

Áron minderre magától képes.

Emlékezzünk a közízlés elleni vétség bűncselekményét messzemenőkig kimerítő »a szeretet nem vár« című eposzra!

Nem ez lenne az első kör, amikor »összecsapunk«, ugyanis anno Domini 2020-ban, az SzFE körüli botrány során már volt egy többórás vitánk, ami ugyan parttalan volt, de a disputának nem a másik meggyőzése volt a célja, hanem a saját álláspontunk kipróbálása, megvédése. És annak a próbája, hogy amit mondunk, az valóban igaz-e, vagy csak szellemi autofellációnk eredményezte gondolatokat birtoklunk.

Naiv vagyok, és úgy gondoltam, hogy a kultúra nemcsak egy szűken vett kör értelmezési privilégiuma, hanem mi, az egyszeri honpolgárok szerves alkotóiként és őrzőiként, organikus sejtjeiként magunk is részt veszünk benne, így aztán van róla mondanivalónk.

Erről Áron nem így gondolkodik, szerinte a magamfajta agrárdiplomásnak semmi keresnivalója nincs a kultúráról folyó diskurzusban. Mintha szakmai kérdés lenne a magyar népnemzeti hagyomány!”

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Neked sincs, Hoppál Péternek sincs, Kövér Lászlónak sincs. Gondolom mivel, hogy sárba alázták az Ötben, Hont Andrásnak és Czeglédinek sincs, csak ennek a debil-fejűnek. Diskurálni ugyan tud a kultúráról, de tehetsége nincs hozzá. Egyet tud, eljátszani azt a hülyegyereket, mert azt nem kell eljátszania.

Érdemes megnézni az eredeti cikkben noÁr Instagram üzenetét: ugyanaz a stílus, mint Perintfalvi, "nem kell érveket sorolni, hiszen neki van papírja az adott témában, a másiknak nincs, tehát a másik hülye hozzá." Perintfalvi ezt még tetézte is, amikor a másik félnek volt "erősebb" papírja, akkor is megtalálta rá az okot, hogy az mégis miért nem érvényes, és miért van csakazértis neki igaza.
Ez a szöveg: "volt egy eszmecserétek a noÁr oktatási nagykövetével" meg a szánalmas és a röhejes határán egyensúlyoz - illetve árulkodik az "egyszeri forradalmár" úrhatnámságáról és rangkórságáról is.
Ezeket tényleg nem szabad semmilyen hatalmi pozícióba hozni, mert csak visszaélnének vele, láttam már pont elég példát az előző rendszerben.

Valaki írta itt, hogy rommá alázták az Ötben. Pár hét múlva megnéztem és tényleg. Azt hitte ez a hígagyú, hogy barátok között van és mondhat olyan baromságokat, amilyeneket szokott és abban a stílusban, amilyennel szokott, de egyből helyrerakták. Azt a "beteg állat"-ot amilyen gyűlölködő tenyérbemászó nagy pofával mondta...

A legjobb az a szerénykedő öntelt arc volt, amikor bemutatták és a vége, amikor elköszöntek tőle, sértődött meg nem értett zseni figurája.

Mit összehisztizne szegény egy ilyen helyzetben, hogy csakazértis neki van igaza, és kész, vita eldöntve :)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés