Hárman haltak meg a koppenhágai lövöldözésben

2022. július 4. 6:33
Az őrizetbe vett gyanúsított egy 22 éves férfi.

A 444 arról ír, hogy három áldozata van a koppenhágai bevásárlóközpontban történt lövöldözésnek, közölte a dán rendőrség.

A halottak közt van egy negyvenes éveiben járó férfi és két fiatal,

akikről egyelőre nem árultak el több részletet. Három embert súlyos sérülésekkel szállította kórházba. Az őrizetbe vett gyanúsított egy 22 éves dán férfi, aki már korábban is ismert volt a rendőrség számára, de mint a nyomozás vezetője mondta, csak érintőlegesen, írják. Hozzátették:

Vasárnap délután 5 óra 48 perckor sikerült elfogniuk, fegyvert és lőszert is találtak nála.

A rendőrség nagy erőkkel lesz kint a koppenhágai utcákon, írja a lap, amíg teljes biztonsággal ki nem jelenthetik, hogy magányos elkövetőről van szó. A rendőrség szerint korai az indítékokról beszélni, és egyelőre annak sincs jele, hogy rasszista meggyőződése motiválta volna a tettest, de a rendőrfőnök szerint ez még változhat. Az egyik szemtanú éppen egy ruhaboltban volt a családjával, amikor három vagy négy lövést hallott. Többen elmondták, hogy ezek után százával rohantak az emberek a kijáratok felé. A Field bevásárlóközpontban 135 üzlet, kávézó és étterem található, közvetlenül a metróállomás mellett, ami összeköti a belvárost a reptérrel, hangsúlyozzák.

„Dániát kegyetlen támadás rázta meg vasárnap este. Többen meghaltak. Még többen megsérültek. Ártatlan családok, akik bevásárolni vagy vacsorázni mentek. Gyerekek, kamaszok, felnőttek.

Gyönyörű és máskor oly biztonságos fővárosunk a másodperc törtrésze alatt megváltozott.

Arra kérem a dánokat, hogy tartsunk össze, és támogassuk egymást ebben a nehéz időben” – mondta késő este Merre Frederiksen miniszterelnök. Egységre hívott fel a királyi család is.

Kép forrása: MTI/EPA/Ritzau/Olafur Steinar Gestsson

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés