Windisch László az Állami Számvevőszék új elnöke

2022. július 04. 19:09

Megbízatása 12 évre szól.

2022. július 04. 19:09
null

Az Országgyűlés rendkívüli, hétfői plenáris ülésén megválasztották Windisch Lászlót az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnökének – értesült a Magyar Távirati Iroda.

Windisch Lászlót a képviselők 136 igen szavazattal, 23 ellenében szavazták meg az ÁSZ új vezetőjét, 11 szavazat érvénytelen volt – tudatták.

Windisch megválasztását követően az Országgyűlés előtt esküt is tett.

Megbízatása 12 évre szól. Elődje, Domokos László 2010 óta látta el ezt a feladatot – ismertették.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Kapcsolódó cikkek

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. július 05. 17:27
Végre egy szakember.
Reszelő Aladár
2022. július 05. 07:42
A hibátlan demokrácia USA-ban a legfelsőbb bíróság tagjainak megszólítása Mr/Mars Justice azaz Igazság úr/úrhölgy és megbízatásuk élethosszig/lemondásukig szól. A mindenkori elnök jelöli és a kongresszus választja meg őket. Az ítéleteiket eddig nem volt divat a többi hatalmi ágnak kritizálni.
Trombitás Keresztély
2022. július 04. 22:35
Na, már csak pont egy Windisch-Greatz hiányzott a tekintetes nemzetthes uraságok közé!
ohassa
2022. július 04. 21:03
A QUAESTOR-botrány egyik fő felelőse! A pénzügyi felügyeletet irányította az MNB-ben, amikor 1. úgy adták ki a kötvénykibocsátási engedélyeket a Q-nak, hogy nem volt mögötte fedezet 2. úgy ellenőrizték a pénzintézetet, hogy nem vették észre, legalább 150 milliárdot kilapátoltak belőle, pedig az már a Holdról is látszik (ma sem tudható, hová) Ha elvégezték volna a pénzügyi fogyasztóvédelmi meg ellenőrzési feladataikat, nem lett volna quaestor-botrány. Ki kellett volna rúgni, és soha többé felelős pozíció közelébe nem engedni. És most 12 évig az állami pénzeket ellenőrzi? Viccország. Illibernyák diktatúra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik