Újabb migránsleszámolástól rettegnek Szabadkán

2022. július 3. 15:15
„Hogy aludjak nyugodtan, egy ilyen eset után? Nem tudhatom, hogy mikor bukkan elő valaki a kukoricásból és támad rám fegyverrel” – panaszolta egy nő.

Korábban a Mandiner beszámolt róla, hogy migránsok két csoportja támadt egymásra lőfegyverekkel szombat hajnalban a magyar határhoz közeli szabadkai erdőben. A helyszíni beszámolók szerint az esetnek több súlyos sérültje is van, a rendőrség, a katonaság és a mentőszolgálat is nagy erőkkel vonult a helyszínre. Volt olyan bevándorló, akit az M1 kamerái előtt bilincseltek meg. Nem hivatalos információk szerint a szerb csendőrség pedig egy körözött terroristát is őrizetbe vett.

A rendőrökre is rátámadtak

Az M1 úgy tudja, a migránsbandák egy önkényesen kisajátított területen vesztek össze. Az agresszív bevándorlók ráadásul nem csak egymásra lőttek, hanem a kiérkező rendőrökre is rátámadtak, majd többen elmenekültek. Mivel a támadókat nem sikerült azonnal elfogni, a rendőrség összehangolt akcióba kezdett. A környék útjait, utcáit lezárták, az erdőt pedig keresőkutyák segítségével, golyóálló mellényben kezdték el átfésülni.

A belügyminisztérium vasárnap arról írt: egy 26 éves afgán férfit gyors és hatékony akcióban fogtak el Szabadkán, a gyanú szerint ő is részt vett a szombati lövöldözésben, így emberöléssel gyanúsítják.

Rengeteg az illegális migráns a Vajdaságban

Szerbiában jelenleg körülbelül hatezer illegális bevándorló tartózkodik – írja a Hirado.hu. Beszámolók szerint az utóbbi időben nőtt a nyomás a szerb-magyar határszakaszon.

Szijjártó: Magyarország egyszerre áll nyomás alatt keletről és délről

„Szijjártó: Magyarország egyszerre áll nyomás alatt keletről és délről” – mondta Szijjártó Péter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. Mint fogalmazott: „a határokat továbbra is szigorúan kell védeni Magyarország is szigorúan, erősen védi a déli határát.

Ezért van szükség arra, hogy határvadász egységek jöjjenek létre, amelyek képesek lesznek arra, hogy Magyarország határát megvédjék,

párhuzamosan azzal, hogy a rendőröket és a katonákat tehermentesíteni lehessen ezen feladat alól” – húzta alá a tárcavezető.

Tüntetések kezdődtek

A helyieket felzaklatták a történtek. Már szombat este békés tüntetésbe kezdtek, hogy a környéken gyülekező bevándorlókat vigyék befogadótáborba. A szabadkaiak azt mondták: tartanak attól, hogy az összecsapás megismétlődik – írja vasárnapi cikkében a Hirado.hu.

Hogy aludjak nyugodtan, egy ilyen eset után? Nem tudhatom, hogy mikor bukkan elő valaki a kukoricásból és támad rám fegyverrel. Ha ugat a kutyám, én már nem merek kimenni, hogy ellenőrizzem, miért” – panaszolta egy nő.

A helyiek féltik a gyermekeiket is.

Ezen a környéken működik ugyanis Szabadka egyik legnagyobb iskolája, és óvoda is van az erdő közelében.

Itt az ideje, hogy felálljon egy önálló határvadász testület, ami kizárólag a határvédelemmel foglalkozik” – kommentálta a szabadkai erdőben történteket Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője.

Nyitókép: M1 híradó

Összesen 69 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Eddig nem tűnt fel neked, hogy senki nem olvassa végig a kilométer hosszú szarjaidat? Féleszű húgyagyú idióta vagy.

Mondjuk ki. Szerbia egy bukott állam (failed state), amely alapvető problémákat nem tud kezelni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés