Így kommentálták Farkasházyék tíz éve a Heti Hetesben Gyöngyösi zsidólistázását

2022. július 3. 22:42
„Sárga plecsni”, Ábrahám, a Trinity College, és „Magyarország szégyene” is szóba került a 2012-es adásban.

Gyöngyösi Márton lett a Jobbik elnöke – írtuk szombaton a Jobbik tisztújításáról beszámolva. A 2019-től EP-képviselőként tevékenykedő politikus végig asszisztált Jakab Péter két és fél éves vezetéséhez, majd Jakab jelöltjét, Földi Istvánt győzte le szombaton. 

Az elmúlt években Brüsszelben és Strasbourgban politizáló Gyöngyösi múltja nem lehet ismeretlen a közélettel foglalkozó olvasók számára: mint portrénkban felelevenítettük,  2012-ben óriási felháborodást keltettek mondatai: a jobbikos politikus egy alkalommal a következőket találta mondani a parlamentben: 

„Itt lenne az ideje annak, hogy felmérjük azt, hogy az itt élő, és különösen a magyar országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára.

Úgy gondolom, hogy adósai egy ilyen felméréssel Magyarországnak” – húzta alá akkor Gyöngyösi. A politikus szavaitól a pártja akkor nem határolódott el.

A felszólalás ellen akkor Rogán Antal, Mesterházy Attila és Bajnai Gordon is tüntetett.

Gyöngyösi szavai akkor a Heti Hetesben is témát szolgáltattak. A RTL Klubon futó balliberális szórakoztatóműsor 2012. december másodikai adásában Gálvölgyi János mellett Farkasházy Tivadar, Majka (Majoross Péter), Hajdu Steve, Bajor Imre és Rangos Katalin szerepelt.

( Utóbbi 2017-ben elhívta a Spinoza kávéházba Vona Gábort, ezzel rányomva a pecsétet a Jobbik balliberális kánonba való beemelésére.)

A hír felolvasása után Majka kezdte a kommentálást,

aki ironikusan arról beszélt, hogy tud még javasolni egy-két dolgot Gyöngyösinek: a zsidók közigazgatásból és oktatásból való kizárását, „sárga plecsni” felragasztását, mert „abból nem lehet baj,-ugye?” A zenész nem hitte el, hogy „ilyet ma lehet mondani”, és leszögezte: Magyarország szégyene, hogy Gyöngyösi a parlamentben ülhet. Farkasházy hozzátette: nem három generációra visszamenőleg kellene ezt megcsinálni, hanem negyvenre,

mert „akkor eljutunk Ábrahámig, és mindenki zsidó lenne”.

Bajor Imre kikérte magának, hogy „Magyarország regnáló miniszterelnöke, erre a szemétségre egy órán belül nem reagál”.

Gálvölgyi nem értette, hogy mit jelent a „nemzetbiztonsági kockázat” kifejezés, Rangos szerint pedig Gyöngyösi Máté (sic!) jelent nemzetbiztonsági kockázatot, mert „szénné égeti ezt az országot”.

Végül Farkasházy felhívta a figyelmet, hogy Gyöngyösi Márton az írországi Trinity College-ban és Nürnbergben tanult, a többi résztvevő pedig hozzátette, hogy ez benne a félelmetes, mert „nem egy buta emberről van szó”.

Ismert: pár évvel később Heller Ágnes felvetette, hogy a Jobbiknak is helyt kell szánni a baloldali Fidesz-ellenes összefogásban, amibe 2018 után a Jobbik fokozatosan be is tagolódott – így került Gyöngyösi Márton egy platformra Farkasházy Tivadarral, Rangos Katalinnal és Gálvölgyi Jánossal.

A teljes adást itt lehet megnézni, az idézett rész 27:40-től kezdődik.

Összesen 83 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Például az iszmaelita muszlimok szerint az a bibliai Ábrahám (Ibrahim)
az Iszmael nevű első szülött fiát
áldozta __volna fel ama híres történetben.

A muszlimok -te ostoba fajkasházi, "Ábrahám-fiak", de nem zsidók csak a Noé-gyerek SÉM leszármazottjaiként Ábrahám-itaként legfeljebb semiták!

Ide csatlakozik az előbbi hsz-em.
(09h 26m)

Bingó :)
Fajkasházi néha tehát az Ábrahám-Izsák-Jákob vonalat ismeri csak, És

liberális -intoleránsan ignorálja az egyéb Világvallás
Ibrahim-Izmael vonalat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés