Vétójog nélkül diktatúra lesz

2022. július 2. 9:31

Fricz Tamás
Magyar Nemzet
Ha a globalista-liberális fősodor, a brüsszeli elit eléri ezt a célját, akkor az Európai Unió egy központilag irányított birodalommá válik.

„Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke nemrég újságírók előtt arról beszélt, hogy az unió külpolitikai döntései során is meg kell szüntetni a konszenzusos döntéshozatal intézményét. Azt hiszem, ezzel határkőhöz érkeztünk az unió történetében.

Nyilvánvaló ugyanis, hogy a vétójog megszüntetése és a kétharmados döntések bevezetése az Európai Tanácsban, az állam- és kormányfők testületében nem jelentene mást, mint az unió föderális szövetségi állammá való átalakulását. Ha a globalista-liberális fősodor, a brüsszeli elit eléri ezt a célját, akkor az Európai Unió már nem többé-kevésbé szuverén tagállamok szövetsége lesz, hanem valóban egy központilag irányított birodalommá válik.

A tagállamok szuverenitásának kezdettől fogva két nagyon fontos garanciája volt és van: az egyik, hogy a végső döntések ne az Európai Bizottságban, de főleg ne az Európai Parlamentben dőljenek el, hanem az Európai Tanácsban, ahol mégiscsak a tagállamok polgárai által demokratikus megválasztott vezetők ülnek, s az országukat képviselik. 

A másik pedig éppen a döntéshozatal konszenzusos módja, ami végső soron megvédi az egyes tagállamokat attól, hogy a központi hatalmak rájuk kényszerítsenek az országuk érdekeivel szemben álló döntéseket akár a külpolitikában, akár az adózásban, akár a határvédelem, akár a bővítés ügyeiben, amelyek eddig szigorúan tagállami hatáskörbe tartoztak. ”

Nyitófotó: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 78 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Európának, vagy akárcsak Uniós polgárainak nincs azonos tudata. Fontos döntéseket csak egyhangúlag lehet hozni, mint az ENSZ BT-ban.

A brüsszeli föderalista elképzelések keretében például kötelesek lennénk történelemi önazonoságunk feladására, a migránsok tömeges beengedésére. Vagy, a magyar jobboldali választási győzelmek esetén is sorozatosan és lényegileg balos szemléletet, döntéseket kényszeríthetnének ránk, tehát a demokrácia megerőszakolása következne be. Eljöhet az idő, amikor a pénzt vagy normál-életet szituáció áll elő.

Ne a személyével foglalkozz, hanem próbáld cáfolni azt amit, mondott. Ja, hogy ahhoz már valami többlet kéne.

Ezt azért gondold át. Ne rögtön a buzik oldaláról közelíts a kérdéshez.

Látom, te a szovjet birodalom reinkarnációját szeretnéd. Ott fegyverrel léptek fel a másképpen gondolkodók, a revizionisták ellen, az EU-ban a gazdasági ellehetetlenítést választják. Csak rakd egymás mellé: pénzek megvonása, gáz és olaj megvonása, az adóelőny megszüntetését célzó minimum adó erőltetése. Ehhez jönne még a saját érdekek védelmét szolgáló vétó megszüntetése. Ettől kezdve egy országra bármi rá lehetne kényszeríteni, ami ellentétes az érdekeivel, hagyományaival, de akár alkotmányával, törvényeivel is.

Te ezeknek szurkolsz, és biztos felháborodsz azon, ha az EU-t a szovjetekhez hasonlítják.

Nem volt véletlen a vétójog. Nélküle tagság se lett volna eleve.

Ha nem adják ide a közösen felvett és közösen törlesztendő kölcsön ránk eső részét, azt minek nevezed? Ha már azon ötletelnek, hogy ne kapjunk számunkra kedvező módon és áron orosz olajat, azt minek nevezed? A földgáz még hátra van, de itt is lesz próbálkozás. Az meg kit érdekel, ha egy EU-n kívüli háborúba mások bele akarnak szólni, nekünk mi közünk hozzá? Miért kéne bármilyen áldozatot vállalni az USA szolgálatába szegődött Ukrajnáért?

A költségvetést és az államháztartás a járvány és a háború az EU és a világ minden országában megviselte. De az ellenzéki szószólók, akár csak a járvány idején, ezt úgy állítják be, mintha ez csak nálunk alakult volna így. Erre az állapotra akar az EU a mi esetünkben ideológiai okokból még egy lapáttal rátenni. Ezt kéne szövetségnek nevezni?

Miért kéne kilépni? Minél jobban feszül a húr, annál inkább nyilvánvalóvá válnak az EU vezetés diktatórikus törekvései. Csak Orbán van abban a helyzetben, hogy kellő felhatalmazással, koalíciós kötözködés nélkül kimondhassa azt, amit gondol. Amit mások ugyanúgy látnak, és lehet, hogy nem azonos módon értékelnek, de belpolitikai kényszerek miatt még a kisebb kételyeiket sem mondhatják ki. Ám érdekes módon mégis beállnak mások szélárnyékába, ahogyan azt az olaj esetén láthattuk

Ez az állapot lesz egyre védhetetlenebb az EU számára. Mert látszani fog, hogy nem tudnak az írott jog szerint korrekt módon eljárni, csak politikai hatalmaskodásra, kézivezérelt bíróságra futja. Ha mindannak, amit az EU művel, pontosan körülírt jogi alapja lenne, vagy így, vagy úgy, le lehetett volna zárni az ügyeket. De az EU-t bólogató kormányok gyülekezetének képzelték, nem gondolták, hogy más gondolkodás is teret nyerhet. Ami egyébként természetes. Miért lenne egészséges, ha az EU-ban szovjet típusú egyen gondolkodás lenne? De ez még annál is rosszabb, ha egy felső vezető komolyan érvelhet a kevesebb fürdéssel, a ruhák szellőztetésével. Ez már a bohózat szintje.

Lehet, hogy nem minden múlik a pénzen. Az EU-ból jövő abnormalitás felismerése sok mindent átírhat. Vegyük példának azt mostani hírt, hogy Németországban törvény készül arról, hogy 14 évtől a gyerek szabadon nemet változtathat. Ha a szülő ellenzi, akkor bíróság helyettesítheti a szülői beleegyezést. Ettől kezdve már értelmet nyer az EU és az ellenzék által félremagyarázott gyermekvédelmi törvény. Nem az a lényeg, amikor álszent módon kérdezik, miért van rá szükség, nálunk ilyenről szó sincs. Elébe kell menni, csírájában elfojtani, hogy ez itt egyáltalán felmerülhessen. A németeket már elhülyítették, de nálunk a választás idején tömegek szavaztak az ilyen ötletek ellen. Jellemző, hogy a nagyondemokratikus jogállamban ezt nem teszik népszavazás tárgyává. Sejtik a végeredményt.

https://www.szabadeuropa.hu/a/..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés