Csökkentsük a percenként vehető légzésszámunkat a béke érdekében

2022. július 2. 12:23

Bognár Zsolt
Kontra
Kíváncsi lennék 2022–2023 fordulójának téli hónapjaira, különös tekintettel például a jólétükbe beleájult francia, német és holland polgárokra.

„Szivárognak a hírek, hogy Európa végtelenül »PC« régióinak egyes országaiban a lakossági energiafelhasználás csökkentését tervezik. Arról nem szól a fáma, hogy az őshonos bennszülöttek – ha egyáltalán vannak még olyanok – vérnyomása a hír hallatán hány százalékkal emelkedett azonnal, de hogy legalább a triplájára, arra mérget vehetünk. Mindezt az oroszok mielőbbi térdre kényszerítésének szándékától vezérelve találja ki valamelyik megfelelési kényszeres, végtelenül okos, de a középiskolában matematikából felmentett európai »szakértői« stáb.

Elismerem, hogy akár jól is hangozhatna a nadrágszíjhúzás szándéka – amely a helyzet kezelése mellett egy kalap alatt a „zöld” gondolatot is szolgálná –, ha a világ nyugati fele, sőt, igen sok keleti ország is nem lenne rabja a fogyasztói társadalom »nagyszerűségének«, és annak élvezetéből visszalépni egy jottányit sem szeretne.

Kíváncsi lennék 2022–2023 fordulójának téli hónapjaira, különös tekintettel például a jólétükbe beleájult francia, német és holland polgárokra. Azokra, akik eddig a luxuskategóriájú BMW és Mercedes gépjárműveiket is fűtött garázsban tartották, hogy a nappalijaik közepén meggyújtott, az erdőn szedett rőzse harmatos melegénél vacogva hogyan foglalják majd imáikba a brüsszeli nagyokosokat, élükön a »nagytiszteletű« Frans Timmermans »spórolási biztossal«.

Feltételezem, hogy a saját bőrükön történő megtapasztalásuk keserű szájízével igen-igen gyorsan elküldik majd a »Franc«-ba és nemcsak őt, de vele együtt a folyamatosan okoskodó uniós bagázs egészét.

Írásom címéhez hűen az értelmetlen, megvalósíthatatlan, egyebekben hasztalan javaslatok tekintetében én is élnék néhánnyal.”

Nyitófotó: AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés