Újra harangozott Orbánnak

2022. július 1. 22:10

Pilhál György
Magyar Nemzet
Már csak azt nem értem, hogy akkor meg miért foglalkozik vele reggeltől estig ország-világ.

„Orbán Viktor médiája folyamatos csúsztatással hergel az Európai Unió ellen – nyilatkozta minap a Hírklikknek Balázs Péter. A pártállami impexekben szocializálódott nyolcvanéves bölcs, a Bajnai-kormány exkülügyminisztere havi rendszerességgel próbál fogást találni a miniszterelnökön. Ez a mániája. Van, aki bélyeget gyűjt…

A köztévékben rendszeres hergelés folyik az unió ellen – magyarázza az impexes –, itt van például a Fidesz–KDNP határozati ötlete, miszerint az Európai Parlamentet a jelenlegi formájában fel kell számolni. »Ez a javaslat azért méretes ostobaság, mert Orbánon kívül senki nem vetette föl. […] Csináltatott magának az EU-csúcs előtt egy parlamenti határozatot, amin mindenki nevet. […] Kihasználja, hogy brüsszeli díszletek közül tud nyilatkozni, és onnan tud hazafelé is üzenni. Mutatva mindezzel azt, olyan fontos ember, hogy Brüsszelben is szóba állnak vele.« Ahogyan azt egy korábbi Balázs-nyilatkozatból tudjuk: a magyar kormányfő egyre inkább kiszorul a fő európai áramlatokból, bár minden erővel próbál visszakapaszkodni. Ehhez a szélsőjobbon igyekszik támogatókat szerezni, miközben vétózással szeretne pozícióhoz jutni. Csakhogy, magyarázza a tudós ember, már lejárt a jegye, amióta pártját kirakták a néppártból.

Innen nincs visszatérés. Ül a kerítésen, és nézeget jobbra, balra, de ez a hajó már elment. Orbán Viktornak harangoztak. Már csak azt nem értem, hogy akkor meg miért foglalkozik vele reggeltől estig ország-világ, a Die Welttől a CNN-en, BBC-n át a The New York Timesig, a The Washington Postig… Hogyan van ez?”

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 80 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés