Életvezetési tanácsokkal állt elő a minap Tüttő Kata

2022. július 1. 6:08

Pilhál György
Magyar Nemzet
Felszólította a budapestieket, kevesebbet autózzanak, mert nem tarthatók a brüsszeli zöldvállalások.

„Életvezetési tanácsokkal állt elő a minap Tüttő Kata. Nem kellett volna. Budapest MSZP-s vice-főpolgármestere arról győzködte a lakosságot, hogy hűtsenek, fűtsenek, főzzenek és autózzanak kevesebbet, így ugyanis nem fogyasztanak annyi energiát. (Ráadásul ez nemcsak a növekvő energiaárak, hanem a béke kérdését is megoldhatja: ha Európa kevesebb energiát vásárol Oroszországtól, akkor a háború hamarabb véget ér, magyarázta a stratéga.)

Kata asszony változtatásokat vár el a főváros közönségétől. Sőt, egy brüsszeli fórumon veretes beszédet mondott spórolási témában, és jelezte: Budapest is csatlakozik a Városok energiatakarékossági sprintje elnevezésű kezdeményezéshez. Miután az európai uniós indítványban egyebek mellett autómentes övezetek és napok is szerepeltek, azonmód felszólította a budapestieket, kevesebbet autózzanak, ellenkező esetben nem tarthatók a brüsszeli zöldvállalások. (Hát aztán? – P. Gy.)

Abban nem vagyok biztos, hogy épp a hivalkodó tengeri műlovarnőnek kellett-e bejelentenie a Városháza vezérkarának elvárásait a fővárosiak felé. A hozzászólásokból is erre lehet következtetni – zömük határozottan kilógna polgári napilapunk nyelvezetéből. Alább a kivételekből szemezgetek: »Fordítva ül a vízilovon, kiskezitcsókolom. Elvárások helyett inkább szolgálni kellene a budapestieket. Már csak azért is, mert ezért kapják a ménkű pénzeket.«, »Változtatásokat várnak el a polgároktól? Kezdjék magukon!«, »Kedves Kata! Európaizás helyett ellovagolhatna maga a (törlés) naplementébe!« Egyikükkel sem tudnék vitába szállni.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezért hiteltelenek ezek a szocik.

A fővárosi közgyűlésen, amikor Wintermantel Zsolt megismételte a szocik eszetlen tanácsát, hogy ne mossunk, inkább szellőztessünk, Tüttő Kata méltatlankodva fordult a mellette ülőhöz, hogy ő nem is mondott ilyet. Ezt ugyan konkrétan nem, de a többit azt mondta.
Szeretek külföldre utazni, hol ezzel, hol azzal, de nem adok tanácsokat, hogy csak én, ha ti, akkor az energiapazarlás. Márpedig ezt teszi Tüttő az autójából és Neandermüller is, és Karácsony is.
Nekem nem kell, hogy Karácsony télen is biciklizzen, de ne szolgálati autóval használja a buszsávot, hanem üljön szépen fel a buszra.
Tüttőtöl is ezt várom. Kászálódjon ki a kocsijából és utazzon metróval, busszal, ahogy nekünk tanácsolja.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés