Hol vannak a piacképes játékosaink, edzőink?

2022. július 1. 15:45

Hrutka János
Facebook
Két klub, nagy változások és a szokásos félelmek indították el a gondolataimat...

„Külföldi munkavállalók a pályán és már az oldalvonal mellett is. Hol vannak a piacképes játékosaink, edzőink?

Kicsit hosszú lesz, de próbáltam alapos lenni. Két klub, nagy változások és a szokásos félelmek indították el a gondolataimat...

Május végén írtam már arról, hogy számos magyar futballklub váltott szakvezetőt az előző szezon alatt, a legtöbb esetben azonban nem hozott fordulatot, eredményességben is megnyilvánuló változást a megfelelő mennyiségű kutatómunkát nélkülöző váltás. Kispesten azóta összeállt az új szakmai stáb, a DVSC-nél pedig a kispadon túl a klubházban is történtek változások, új vezetése van a bajnokságot a 7. helyen záró hajdúságiaknak. Közös szál a két történetben, hogy Budapesten és Debrecenben is a külföldi munkavállalókban látják az előrelépés lehetőségét.

Az összes magyar csapatnál elkezdődött a felkészülés a következő szezonra, a csapatok próbálják kialakítani a körülményeikhez mérten legerősebbnek gondolt keretet a pályán, szakmai vezetést az oldalvonal mentén és van olyan klub is, ahol az irodákig nyúlnak a változások. Azt már megszokhattuk az elmúlt években, hogy a magyar piac a támogatások ellenére képtelen legalább az NB I. színvonalának megfelelő játékosok minőségi és mennyiségi kitermelésére, ezért az eredményre éhezők inkább a határokon túl keresnek alkalmazható munkaerőt, sokszor nélkülözve a kellő alaposságot, a játékosmegfigyelés nyújtotta hátteret. Közép-Európa országai közül továbbra is Magyarországon szerepel a legtöbb légiós, közel 50% az arányuk az elsőosztályban, azonban az elmúlt években már a partvonalon túl is megfordult az arány, több külföldi szakember ül a kispadokon, mint magyar edző.”

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 65 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sértett bácsi sirámai. Senkit nem érdekel.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés