Vera Jourová rálehelte az uniós pecsétet: Románia valóban a jogállamiság mintaországa

2022. június 30. 10:16

Jean St'ay
Főtér.ro
George Simion AUR-elnök társaságában Jourová személy meglátogatta az úzvölgyi katonatemetőt, ahol jogegyenlőségi alapon megkoszorúzta az összes hős sírját.

„Věra Jourová, az Európai Bizottság értékekért és átlátszóságért felelős alelnök személye két napig Romániában tartózkodott. Találkozott Románia elnökével, miniszterelnökével, minisztereivel, politikusaival, újságíróival és mindent összevetve, elégedetten távozott. Persze, vannak még hibák, üzente, hiszen tökéletesen működő államgépezet nincsen, természetesen az Európai Bizottságon kívül, ami viszont nem államgépezet. Még. Sajnos.

Szóval vannak még hibák, és ezeket Jourová személy fel is sorolta országstratégia-fejlesztő naplójában. Volt olyan kedves, hogy egy all-inkuzív pillanatában megossza értékes tapasztalatait, következtetéseit velünk is. Tessék:

George Simion AUR-elnök társaságában Jourová személy meglátogatta az úzvölgyi katonatemetőt, ahol jogegyenlőségi alapon megkoszorúzta az összes hős sírját és beszédet mondott nekik: arra kérte őket, béküljenek ki, mert igaz ugyan, hogy a szomszédban ismét háború dúl, ám a háborúk korának nagy általánosságban vége, hála az Európai Unió hatékony jogállamiság-politikájának.

Kelemen Hunor RMDSZ-elnökkel végigjárta a trianoni határt, egyenlő számú virágot szedett a képzeletbeli vonal mindkét oldaláról, koszorút font belőlük és Mr. Hunor fejére helyezte, mondván, hogy e népbarátsági jelképet soha többé ne vegye le, mert ily módon ahányszor csak tükörbe néz, mindig eszébe fog jutni, hogy Románia a kisebbségi jogvédelem paradicsoma, amelyet minden nemzetközi fórumon élő jópéldaként emlegetnek. És ha így, vagyis helyesen jár el, előbb-utóbb ő is meg fogja kapni az összes Károly-díjat, amelynek szász politikustársa már boldog birtokosa.

Dániel pátriárkával egy reggel épülő, délben csudamód összedőlő görög-katolikus katedrális romjainál találkozott a rangos európai vendég. Elkérte a román ortodox egyház vezetőjétől az épület egyik alapkövét és szemceruzájával belevéste a következőket: Legyetek kevésbé ortodoxok! Szeressétek jobban a szivárványt! Angyali vastaps kíséretében átadta az uniós kétparancsolatot a térdre rogyó pátriárkának, majd diszkrét füstfelhőbe burkolózva tovatűnt.”

Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szántai uram Krónikában írt írásai messze jobbak, mint az anyaországi publicisztikák sokasága. kronika.ro
Jó volt az irónia!

"...Európai Bizottság ... nem államgépezet. Még. Sajnos." Inkább szerencsére, és ne is legyen az.

Az. Nem találják Ursula sms-eit, amiket (jó sokat) a pfizer vezérnek írt.

Ja, bocs, igazad van!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés