Vlagyimir Putyin: Minden a terv szerint halad, a katonáink nyomulnak előre

2022. június 30. 13:04
„A munka nyugodt, ritmikus ütemben folyik. A katonák előrenyomulnak és közelednek azokhoz a végpontokhoz, amelyeket a hadműveletnek ebben a fázisában el kell érniük” – fogalmazott az orosz elnök.

Az Ukrajnában végrehajtott „különleges hadművelet” a terv szerint halad – nyilatkozta a TASZSZ hírügynökségnek Vlagyimir Putyin. A Az orosz elnök még azelőtt adott interjút, hogy visszaindult volna a háború óta első külföldi útjáról.

Putyin leszögezte: a hadművelet célja a Donbász elfoglalása, az ott élők megvédése, és „olyan viszonyok megteremtése, amelyek garantálják Oroszország biztonságát”. Ezután azt is hozzátette, hogy az akció a terveknek megfelelően alakul. 

„A munka nyugodt, ritmikus ütemben folyik. A katonák előrenyomulnak és közelednek azokhoz a végpontokhoz, amelyeket a hadműveletnek ebben a fázisában el kell érniük. Minden a terv szerint halad” – fogalmazott az orosz elnök.

Putyint arról is megkérdezték, hogy mi a „különleges hadműveletek” lezárásának végső dátuma. „Nincs szükség arra, hogy dátumokról beszéljünk. Én ezt sosem teszem, mert az élet és a valóság nem így működik. Ezeket a dolgokat nem lehet dátumok közé szorítani” – válaszolta az elnök.

Hozzátette: sok minden múlik azon, hogy mennyire intenzívek a harcok, és hogy mekkora veszteségeket szenved az orosz hadsereg. 

„Mindenekfelett arra is figyelnünk kell, hogy megvédjük a katonánk életét” – mondta.

Putyin egy másik orosz hírügynökségnek, a  RIA Novosztyinak is nyilatkozott. Elmondta: a hadművelet célja nem változott, a taktikák, amelyeket az orosz hadsereg alkalmaz, azok viszont igen.

Azok a taktikák, amelyeket a Védelmi Minisztérium javasol, hogy hova mozgassuk a katonákat, milyen objektumokra csapjunk le” – mondta Putyin. Az is kiderült, hogy nem ő vezeti konkrétan a hadműveleteket.

„Habár én vagyok a főparancsnok, nem végeztem el a vezérkari akadémiai képzést. Ezért megbízom azokban, akik ehhez értenek. Ők pedig úgy cselekszenek, ahogy azt megfelelőnek látják a végső céljaink érdekében” – mondta.

Kapcsolódó: Stier Gábor: Szeptember-októberre teljesen elfoglalhatják az oroszok a Donbaszt  A külpolitikai újságíró szerint az ukránok nem kapnak már annyi hadi támogatást nyugatról, mint amennyi kellene, ez pedig azt jelenti, hogy hősies küzdelemmel is csak elhúzni tudják a háború végét. Bővebben is érdekel.

Nyitókép: MTI/AP pool/Alekszandr Zemljanyicsenko 

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

No meg anno Hitler is ezt mondta Sztálingrád előtt...

Miért? Szerinted mit mondott Hitler? Ha nem ezt mondta volna, akkor nem hagyja ott a 6. hadsereget és Paulust.

az is rabaszott hogy belekotott az oroszokba
zsele is ugy fog jarni

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés