Akarom én ezt?

2022. június 30. 20:48

Márfai Péter
Népszava
A Fidesz a mi kárunkra gondolja azt, hogy hasznos lenne egyszerre tartani az önkormányzati és az uniós választásokat.

„Lendvai Ildikónak teljes mértékben igaza van. A Fidesz saját érdekében, a mi kárunkra gondolja azt, hogy hasznos lenne egyszerre tartani az önkormányzati és az uniós választásokat. Ezért feltétlenül változtatni kell. Azt a lépést kell megtennünk, ami számunkra hasznos, és a versenytársunk számára politikailag hátrányos. Annyira nem szerethetünk bele egy kényelmes, „észszerű” cselekvési formába, hogy ne vegyük észre, az egyébként a Fidesz számára a leghasznosabb.

A hipotézis áttekintése, a levont következtetés nem túlságosan vonzó. Számtalan ellenérzést, megoldhatatlan problémát vet fel. Szinte csak az akadályok látszanak. Gondolom, egyértelmű, hogy nem az igazságosság, messze nem a pártszerű logika alapján következtetek, hanem a jól körülhatárolható, elérni gondolt célból vezettem vissza, hogy mit lehet tenni.

Úgy vélem, hogy most nem lehet másképp eljárni. Ha elfogadjuk, hogy együttműködésre kényszerít bennünket az a helyzet, amit a Fidesz előállít azzal, hogy összekapcsolja időben az önkormányzati választást és az uniós szavazást, akkor azt is el kell fogadnunk, hogy maga a pártok összefogása így nem alkalmas arra, hogy hatékony legyen az önkormányzatok választásakor és eredményes legyen egy listás, uniós választáson is. Ez kizárt. Ebből nyersen az következik, hogy olyan megoldást kell alkalmaznunk, amely egyesíti az összefogás előnyeit a helyi választáson, és lehetővé teszi a hatékony listás választást az uniós szavazáson is. A megoldás a pártegyesítés, ami egy fölöttébb kínos, majdnem lehetetlen feladat.”

 

Nyitóképen: Lendvai Ildikó. Fotó: Ficsor Márton

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Most akkor hirtelen a baloldali szavazó a hülye patkány, aki nem tud különbséget tenni két szavazólap között?

Helyesen: "Lendvai Ildikónak teljes mértékben igaza LETT." Ehhez meg
kellett várni az Orbánkormányokat: nem lett gázáremelés.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés