Kövér, az önkényúr

2022. június 29. 06:09

Neki az a fontos, hogy rettegjenek tőle. Abban sem hiszek, hogy elkötelezett fideszes.

2022. június 29. 06:09
null
Németh Péter
Németh Péter
Népszava

„Nem mennék bele abba a vitába, hogy törvénytelen-e a kormány vagy sem. Önmagában rossznak tartom ezt a kommunikációs panelt, de ez a mondandóm szempontjából mindegy is. Ami viszont ennél talán fontosabb és meghaladja a puszta címkézést, az Kövér László viselkedése. Illetve nem is a viselkedése, hiszen ő már csak olyan, amilyen; neki láthatóan csak az a fontos, hogy rettegjenek tőle. Én már egyébként abban sem hiszek, hogy elkötelezett fideszes lenne, nem véletlen, hogy beleragadt a házelnöki szerepbe. Az az ő hatalma, ott ő a megkérdőjelezhetetlen úr. Természetesen nem kicsinylem le a házelnöki tisztet, komoly rang, az egyik legmagasabb közjogi méltóság, de a hatalma, lássuk be, egészen korlátozott. Kilépve az Országgyűlés épületéből lényegében meg is szűnik, protokolláris jellegűvé degradálódik.

Feltehetően ezzel ő együtt tud élni, másként: pontosan felméri, hogy ebben a székben lehet a legtöbb, ha már nem lehet Orbán Viktor. Ezért nem akart köztársasági elnök sem lenni; az orbáni rezsimben annak még kisebb a befolyása a dolgok menetére. Itt, a Házban legalább ő az úr, megkérdőjelezhetetlenül az. Persze ismerni kell a határait, és ezeket Kövér jól láthatóan ismeri is: többnyire csak az ülésterem egyik felét látja.

Abban az irányban viszont fokozatosan feszegeti a határait, lépésről-lépésre, parlamenti ciklusról parlamenti ciklusra növeli az uralmát, súlyos személyiségével beborítja az ellenzéket. Kezdetben csak durva, sértő szavakkal, szómegvonással illette az általa hangsúlyozottan nem kedvelt oldalt, aztán rákapott a büntetésekre; egyre nagyobb összegekkel sújtotta az általa elutált politikusokat. Mostanra pedig eljutott a törvénytelenségig.

Igen, azt állítom: Kövér László törvénytelenül működik, illetve törvénytelen lépéseket enged meg magának. Az a helyzet manapság Magyarországon, hogy a rezsim bármeddig elmehet, nincs intézmény, nincs szerv, amely megakadályozná az ilyesfajta törvénytelenségeket. Konkrétan arra gondolok, hogy Kövér egész egyszerűen nem engedi, hogy Hadházy Ákos letegye a képviselői esküjét, utána pedig elvégezhesse a feladatát és hozzájuthasson illetményéhez. Kövérnek ehhez, bizton állítom, nincs joga. Hadházyt ugyanis Zuglóban a választók akaratából képviselővé emelték, és ezt nem írhatja felül semmilyen házelnöki önkény.”

Nyitókép: YouTube

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felvidéki MAGYAR
2022. június 30. 20:59
Takarodj már el a qrw@ any@dba te féreg!
formaegy
2022. június 30. 16:23
Hazudsz Németh! Ha az lenne, te már egy büdös patkányokkal telt cellában fetrengenél. Én szívesen felhatalmaznám Kövért legalább egy hétre amig a fajtádtól megtisztítaná M.o.-ot, hogy végre békés, nyugodt életünk legyen! Gazember nyomorék tetves parazita!
Vad Virág
2022. június 30. 06:28
Németh úr! emlékezik arra a napra, amikor az Ön hívei kocsmai módon viselkedtek az Országgyűlésben? Bangóné, Jakab P., Ágika és a többi? Milyen legyen velük a Kövér? Maga szerint?
Palatin
2022. június 29. 18:15
A diktatúra legfontosabb, legdöntöbb ismertetöjele az, hogy ülnek-e börtönben ellenzékiek és hogy lehet-e büntetlenül mocskolnia a kormány és a vezetö politikai pártok tagjait. Magyarország ezen kritériumok alapján messzebb áll a diktatórikus berendezkédéstöl, mint a világ bármely állama. Nincs egyetlen politikai elitélt sem, egyetlen ellenzéki sem ül börtönbe, bár megérdemelnék. Orbán már a miniszterelnöksége kezdetén megmondta, hogy öróla bárki bármit mondhat, senkit nem fog becsületsértésért feljelenteni. A választások abszolút korrektül zajlanak le, ezt éppen a megszámlálhatatlanul sok uniós és ellenzéki ellenör bizonyitotta, akik árgus szemekkel figyelték nemcsak a Fidesz kezét, de minden ujjperecét is. De kénytelenek voltak megállapítani, hogy minden rendben volt. És most jönnek ezek a O1G-zö, gyurcsányista, korrupt, nemzetellenes, szellemi és erkölcsi éhenkórászok, azt brekegve, hogy a kormány "törvénytelen". Kövér úr nagyon helyesen a torkára fojtja a szót ezeknek a huligánoknak. EZ ÍGY VAN RENDJÉN. Ez a gyurcsányista csürhe, a demokrácia hibáinak, tökéletlenségének köszönheti egyáltalán még a létét is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik