Megint nolimpiázik

2022. június 29. 10:10

Pilhál György
Magyar Nemzet
Magyarország nem lenne képes anyagilag állni egy olimpiát, szavalja Fegyőr szakértő.

„Hogy nem tülekedett az ész szortírozásánál Fekete-Győr András, az abból is látszik, hogy már megint Magyarország esetleges olimpiarendezéséről mondja a frankót. Az ATV-nek nyilatkozó Momentum-frakcióvezető azt magyarázza, hogy ő sportszerető ember (tud rollerezni…), ám »nézzünk körbe az országban, arról szól a Momentum által benyújtott költségvetési módosító csomag, hogy az országot működtető, az országot életben tartó, a gyermekeinket tanító magyar honfitársaink ne haljanak éhen«. (Az ilyen »éhenhalós« szövegek nagyon hatásosak. Mint a tévéreklámban a vizslát cirógató kisgyerek.)

»Meg kell kérdezni az embereket – közli a szónok –, mire akarják költeni az adóforintjaikat.« Ők bizony megleckéztették Orbán Viktort 2017-ben, meséli, aki »gyáván megfutamodott« a népszavazás elől. (Mi egy kicsit másképpen emlékszünk erre a gyalázatra. A tápos ifjú a csapatával nekiállt aláírásokat gyűjteni: legyen népszavazás az olimpiáról! Nem túl bonyolult az ilyen, hiszen vannak ugye a stabil klisék: »Romokban az egészségügy, az oktatás, rosszak a gazdasági mutatók, nagy a szegénység… Van épp elég baj, nem kell ide olimpia! Stb.« Az aljasság bátorrá teszi az embert.)

Magyarország nem lenne képes anyagilag állni egy olimpiát, szavalja Fegyőr szakértő. (Nyilván konzultált párttársával, Hajnal Miklós »közgazdásszal« is.) A meghiúsult budapesti világkiállítás jut az eszembe, még a rendszerváltás hajnaláról. Az Antall-kormány akarta, ám jött a szoclib fordulat, és a »megfontolt« Horn–Kuncze-kormány »nem látott benne fantáziát«, lefújt mindent. Majd nagyot szusszanva eladta az országot.”

Fotó: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nincs semmiféle szerződés egyelőre, lehetne népszavazni. A Fidesz azonban nem meri népszavazásra bocsátani a kérdést, mert tudja, hogy messze nem lenne meg az 50%.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés