Mihez kezdene magával Karácsony Gergely, ha lecserélnék Dobrev Klárára?

2022. június 29. 20:45

Rőfös Géza
Kontra
Don Gyurleone, Aprev Klára asszony és közvetlen hűbéreseik ténylegesen a markukban tartották a teljes ellenzéki összefogást.

„A baloldal áprilisi pofára esésének nem csak a kormánypárt a kedvezményezettje. Létezik ugyanis egy család, amelynek az – egész ellenzéki közvélemény által tizensok éve követelt, de ciklusról ciklusra egyre siralmasabb eredményt hozó – összefogás-koncepció kudarca igencsak kapóra jön.

Don Gyurleone, Aprev Klára asszony és közvetlen hűbéreseik ugyan ténylegesen a markukban tartották a teljes ellenzéki összefogást, de nem azzal a céllal, amellyel választóik bizalmát kérték. Fél gőzzel kampányolva, a közös jelöltet fúrva úgy sikerült padlóra vinniük a moslékkoalíciót, hogy közben a kezük tiszta maradt, és könnyűszerrel állíthatták: nem rajtuk múlt.

Az illúzió, mely szerint Ferencnével nagyobb esélyük lett volna a baloldali pártoknak, már rögtön a választások után, a kényszerszövetségesek egymás ellen fordulásakor gyökeret vert az ellenzékiek körében. A Facebook mélyén tenyésző »dékás harcinyugger« csoportok (Gyurcsányék legelszántabb, jellemzően szépkorú rajongói, akiknek a túlnyomó többsége az otthoni karosszékből szívesen nézné végig, ahogy fideszeseket akasztanak az Andrássy út lámpavasaira) megdöbbentően népes tagsága eleve gyanakodva tekintett mindenkire, aki akár csak óvatos viccelődést merészelt megengedni magának szeretett Ferencük kárára, a kényszerű szövetség felbomlása óta azonban nem ismernek irgalmat: mindenhol IS Dobrev Klárát kéne indítani, lehetőleg önállóan. ”

Nyitófotó: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés