Kövér pénzbüntetésekkel emlékezteti az ellenzéket, hogy ők a diktatúra prostituáltjai

2022. június 29. 17:09

Bartus László
Amerikai Népszava
Nem mentség, hogy Kövér távolról diagnosztizálható elmebeteg .

„Ne menjünk el szótlanul mellett, hogy Kövér már nemcsak a szabad véleménynyilvánítást bünteti a diktatúra álparlamentjében, hanem pénzbírságot szab ki azért is, ha egy párt tagjai nem vesznek részt a parlamenti szavazásokon, amelyeken az önkényuralom a törvénytelen rendelkezéseinek ad törvényes látszatot. Kövér Kálmán Olgának küldött nemrég erről szóló levelet, amelyet más DK-s politikusok is megkaptak.

Kálmán Olga szerint »természetesen az alakuló ülésről és azokról a szavazásokról van szó, amelyekről a politikai véleménynyilvánítás keretében kivonultunk. Ők azt szerették volna, hogy ott üljünk, bólogassunk, szavazzunk és tegyünk úgy, mintha ez is csak egy normális hétköznap lenne egy normális parlamenti demokráciában«. Nem elhanyagolták a képviselők a mukájukat, hanem politikai véleményt nyilvánítottak, amit még a fideszes fasiszta alaptörvény szerint is szabad: a legitimációt tagadták meg egy-egy olyan törvénytől, ami alkotmányellenes és nem demokratikus.

Nem mentség, hogy Kövér távolról diagnosztizálható elmebeteg, mert az Országgyűlés elnökeként ő nem foszthat meg senkit az alkotmányos jogaitól, a megválasztott parlamenti képviselők pedig nem a beosztottjai a fideszes házmesternek, ő pedig nem a munkáltatójuk. Kövérnek semmi köze nincs a megválasztott parlamenti képviselőkhöz, azoknak nincs elszámolási kötelezettségük felé. A tiszteletdíjukat nem Kövértől, hanem a magyar államtól, az Országgyűlés hivatalától kapják, és annak nem feltétele a jelenlét, a szavazás, a hozzászólás, stb.. Legalábbis a látszat szerint.

Kövér mégcsak nem is főispán, hogy jobbágyként bánjon az ellenzéki képviselőkkel. Még szerencse, hogy nem húzatja deresre őket. Az ügynek nemcsak elmeorvosi és alkotmányos jogi aspektusai vannak, hanem nagyon is racionális működése az Orbán által bevezetett fasiszta diktatúrának: az ellenzéki képviselőket pénzbüntetéssel próbálják rávenni arra, hogy legitimálják a diktatúrát és a diktatúra önkényuralmi intézkedéseit. Ennél szebben nem is fejezhetnék ki, hogy az ellenzékre csak ezért van szükség és ezért kapják a pénzüket: a látszatparlament legitimációja miatt.”

Nyitófotó: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés