Vízkorlátozást rendeltek el Jászberényben

2022. június 28. 18:34

A településen locsolási tilalmat rendeltek el reggel 6 óra és este 22 óra között.

2022. június 28. 18:34
null

Vízkorlátozás bevezetéséről döntött rendkívüli ülésén Jászberény képviselő-testülete kedden, írja a Szoljon.hu. A településen locsolási tilalmat rendeltek el reggel 6 óra és este 22 óra között. Az intézkedésre azért van szükség, mert a város hálózatát ellátó kutak vízhozama a szárazság miatt jelentősen csökkent, miközben a lakosság vízigénye nő. A szolgáltató szerint

a jelenleginél 1200 köbméterrel több vízre van szüksége Jászberénynek naponta.

Budai Lóránt polgármester korábban arról számolt be, hogy egy új kút fúrásáról döntöttek, amihez megvan a pénzügyi fedezet, az előkészítő munkálatok már elkezdődtek. Hozzátette: „amennyiben nem sikerül a vízfogyasztást a jelenlegi szinten tartani, vízkorlátozást rendelhetünk el a városban. Elsőként a locsolást kell majd betiltanunk, majd az ipari üzemek vízfogyasztását korlátozhatjuk.

Súlyosabb esetben akár településrészekre lebontva, bizonyos napszakokra is vízkorlátozást rendelhetünk el.

Mindezek elkerülése közös érdek, mely csak együttműködve, tudatosabb vízfelhasználással sikerülhet”.

Fotó: Ficsor Márton

Kapcsolódó cikkek

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ovander
2022. június 28. 23:17
Ez van amikor a hálózati ivóvízzel locsolnak, pedig célszerűbb a locsolásra kutat ásni, vagy fúrni és talajvízzel locsolni. Én így teszek. az ivóvíz az ártézi víz.
mo ching
2022. június 28. 21:01
A Zagyva is kiszáradt már ott?
Gullwing
2022. június 28. 18:45
Budai az a kopasz jobbikos náci?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik