Vágvölgyi B. András: Az orbánizmus rosszabb a Kádár-korszaknál

2022. június 28. 13:15

A ferencvárosi lap volt főszerkesztője szerint a Fidesz és ellenzéke is megélhetési formáció.

2022. június 28. 13:15
null

Vágvölgyi B. András szerint kirúgása a ferencvárosi laptól sokkal inkább a független polgármester, Baranyi Krisztina elleni támadás – számolt be a Válasz Online interjújára hivatkozva a 24.hu. A cikkből kiderül: elbocsátása munkaügyi per tárgya, a keresetet beadta. A később ajánlott tartalomfejlesztési igazgatói posztot csak akkor fogadná el, ha ő maradna a magazin főszerkesztője, mert a szerkesztőséget morális okból nem engedheti el.

Szerinte az Orbán-rendszer képtelen a konszolidációra

Jelenleg azon megy a mesterkedés, hogy „egyetlen nagy ellenzéki párt legyen” – teszi hozzá. Szerinte kétséges, ez megvalósítható-e, de fontosnak tartja, hogy legyenek, akik szemben állnak az orbánizmussal, mert

az Orbán-rendszer képtelen arra a típusú konszolidációra, amely mondjuk 1963 után a Kádár-rendszert jellemezte.

Vágvölgyi B. András hosszan beszél az önkormányzati lapról, nem akar találgatni, az kinek nem tetszett, de jelzi, egyre rosszabb a véleménye

a pártokráciáról, a sok esetben tapasztalható megélhetési politikáról.

Úgy fogalmaz: „A Fidesz is megélhetési formáció. Csak ők nagyban játszanak. Iszonyatos pénzek bezsebeléséért szervezett oligarchisztikus alakulat, amely a kádárista, behódoló szociálpszichológiai maradványokra épít, arra ülepedett rá, abból a gyökérzetből növesztett neofeudalizmust, új hűbériséget. Ahol a főnök személyesen kreál új arisztokráciát” – vélekedik Vágvölgyi B. András.

Fotó: Kollányi Péter / MTI

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csendőr
2022. június 29. 15:45
Ez a Bandigyerek nagyot változott a 80-as évek óta. Emlékszem a Rudasban milyen jókat politizáltunk. Nagy barátjával Cs. Jánossal egyetemben. Sajnos mindketten belesűllyedtek a balliberális iszapba.
csjanos
2022. június 29. 09:01
....rosszabb kádárnál??....miért vagy itt??...ne szenvedj...menj el..bunkó...pfuj
tevevanegypupu
2022. június 29. 08:14
Neki úgy tűnik nem jött be a rendszerváltás,, azt hiszem inkább a Rákosi korban érezte volna igazán jól magát, miikor még teljes szabadságában létezett az ávh..
nyugalom
2022. június 28. 19:33
Takarodjanak innen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik