Csináljunk-e programot a köztársasági elnöknek?

2022. június 28. 21:15

Legutóbb a Párbeszéd (az meg micsoda?) egyik politikusa szólította fel Novák Katalint, hogy vegyen részt a Prideon.

2022. június 28. 21:15
null
Ungváry Zsolt
Ungváry Zsolt
Vasarnap.hu

„Kevés annyira idegesítő dolog van a polgári életben, mint amikor embertársaink programot csinálnak nekünk, meg akarják szabni, mit gondoljunk, hogyan viselkedjünk, hová menjünk. A politikában ennek különös divatja alakult ki: elhatárolódások, nyilatkozatok, demonstrálások elvárása, kikényszerítése.

Legutóbb – közeledvén a nyári uborkaszezon – a Párbeszéd (az meg micsoda?) egyik politikusa szólította fel (?) Novák Katalint, hogy vegyen részt a Pride valamelyik rendezvényén. A másik oldalról pedig érkezett az ezzel ellentétes kérés a köztársasági elnökhöz: ne vegyen részt rajta.

Érdekes pozíció a magyar államfőé. »Megtestesíti a nemzet egységét«, szól a nehezen kézzel fogható feladat. Ez elsősorban azt rejti, hogy valamennyi magyar állampolgárnak, sőt a magyar nemzet valamennyi tagjának az elnöke, mégpedig azon az alapon, hogy ők magyarok, illetve magyar állampolgárok.

Természetesen mindenkinek seregnyi egyéb identitása is van az etnikain kívül, azt azonban már nem lehet elvárni senkitől, még a köztársaság elnökétől sem, hogy ezeket mind egyszerre képviselje.

Nem tudja lefedni a teljes társadalom minden szegmensét. Ha egyesek az abortusz kiterjesztését követelik, ugyanúgy tüntetnie kell velük, mint az abortusz-ellenesekkel?

Ha a Fradi nyeri a bajnokságot, együtt pezsgőzzön a zöld-fehérekkel, jövőre pedig, ha úgy alakul, az Újpesttel?

Lehet-e egyszerre szolidáris a tolvajjal és a meglopottal? Kereszténnyel és ateistával, húsevővel és vegánnal, dohányossal és nem dohányzóval, alkoholistával és absztinenssel? Állást kell-e foglalnia minden konfliktusban, kockáztatva ezzel, hogy nem lehet mindenkinek egyszerre megfelelni?”

Nyitófotó: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vor1234
2022. július 04. 12:28
1
Horst_Tappert
2022. június 29. 11:38
"Megtestesíti a nemzet egységét" Egyszerű: nem kell mindenkivel egyetértenie, de nem beszélhet senki ellen. Pont.
zvarallyay
2022. június 29. 09:13
Novák Katalinnak nem kell részt vennie egy olyan rendezvényen, amely az ország általános értékrendjével ellentétes, amely egy élet és érték ellenes, demoralizáló propaganda része és amely a nagytöbbség számára nem is kívánatos esemény.
Majdmegmondom
2022. június 29. 08:46
Az hiányzik még, hogy betiltsák a felvonulást! A demokrata világ akkor tenné csak igazán kötelezővé számunkra!!! És egyenlőre meg vannak a "fegyvereik" hozzá. De nem kell aggódni, az amerikai nagykövet biztosan ott lesz...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik