Szexsztrájkot hirdettek az abortuszpárti nők

2022. június 28. 11:08

Egyikük szerint a nemi életre vonatkozó sztrájknak a házastársakra is ki kell terjednie.

2022. június 28. 11:08
null

Országos szexsztrájkra szólítottak fel abortuszpárti nők a férfiak ellen az Egyesült Államokban, bosszúból amiért az amerikai legfelsőbb bíróság a múlt héten felülvizsgálta az abortusz jogát országosan biztosító Roe kontra Wade döntését, és ezzel a tagállamok jogkörébe utalta az abortusz jogát – jelentette hétfőn a Breitbart hírportálja.

Követelik, hogy a nők tartózkodjanak a szexuális érintkezésektől

Egyes abortuszpárti aktivisták a közösségi médiában és utcai demonstrációkon követelik, hogy a nők tartózkodjanak a szexuális érintkezésektől.

Az egyik Twitter-felhasználó egyenesen azzal hozakodott elő, hogy a nemi életre vonatkozó sztrájknak a házastársakra is ki kell terjednie.

Utcai megmozdulást is tartottak

A hétvégén New Yorkban utcai megmozdulást tartottak az abortuszpárti tiltakozók, s egyikük – 24 éves nő – azt nyilatkozta a New York Post című lapnak, hogy „nem érdemel velem szexet az a férfi, aki nem végeztet magán vazektómiát” és „nem harcol az utcákon az én jogaimért”.

Talán a szexsztrájk (vagy önmegtartóztatás) segítene a férfinépnek, hogy kiálljon a nőjogok ügye mellett. RoeVWade” – írta a Twitteren Monique Pressley, aki saját elmondása szerint jogi elemző és politikai kommentátor.

Egy másik Twitter-felhasználó a republikánusoktól való önmegtartóztatásra szólított fel.    

Hírességek is hallatják a hangjukat

Közben egymás után hallatják – a döntést elítélően – hangjukat amerikai hírességek is. A popénekes Pink például hétfőn azt kérte, hogy az abortuszt ellenzők többé ne hallgassák a dalait. Julia Louis-Dreyfus színésznő pedig bejelentette, hogy saját születésnapi ajándékaként adománygyűjtést rendez abortuszpárti kongresszusi jelölteknek. 

 A Roe kontra Wade-ügyben hozott döntésében az Egyesült Államok legfelsőbb bírósága 1973-ban azt mondta ki, hogy az amerikai alkotmánnyal ellentétes a művi terhesség-megszakítás szabályozása tagállami szintű törvényhozásban. Ezzel lényegében országosan – valamennyi tagállamban – garantálta a nők szabad választási jogát az abortuszhoz.

(MTI)

 

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Allison Bailey / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Petykabá
2022. június 29. 22:27
Vagyis megint libsi férfiakat szopatják a libsi nők. Egyszerűen zseniális... Még... A konzervatívabb nők meg szaporodnak békében tovább és dugnak mint a nyulak, párjuk legnagyobb örömére. Gondolom mindenki ilyen nőt akar magának, aki a férjén áll bosszút, azon a férjén, aki jó eséllyel szintén abortuszpárti, mint ő. Egyszerűen zseniális...
mokány
2022. június 29. 08:35
Megkérdezték Brezsnyevet ( 1980 , körül ) : "Szabad e a bolsevik puccs emléknapján " házas életet élni " ? "
Attila 6118
2022. június 29. 03:59
Veres Pali bácsi megmondta: emésztőrendszeren keresztül nem lehet teherbe esni!
csak ésszel
2022. június 28. 20:10
LMBTQ lobbi kicsit megpihen, feminizmus felköhög.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik